20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya23°C

CARNİVAL CRUİSES, 1,9 MİLYAR DOLAR NET ZARAR BİLDİRDİ

Carnival Corporation, 2022'nin ilk çeyreği için 1,9 milyar dolar net zarar bildirdi, ancak güçlü yaz için sabırsızlanıyor

Carnival Cruises, 1,9 milyar dolar net zarar bildirdi

24 Mart 2022 Perşembe 19:00

MIAMI - Carnival Corporation, 2022'nin ilk çeyreği için 1,9 milyar dolar net zarar bildirdi. Bununla birlikte, hat, 2022'nin ilk çeyreği için yolcu kruvaziyer günü başına gelirin, toparlanmanın devam etmesiyle güçlü bir 2019'a kıyasla yaklaşık yüzde 7,5 arttığını ortaya koydu.

Açıklamaya göre, bu artış, gemideki "son derece güçlü" ve diğer gelirlerden kaynaklandı.

Carnival Corporation CEO'su Arnold Donald şunları kaydetti: "Omicron'un etkisine rağmen, taşınan konuklar ilk çeyrekte önceki çeyreğe göre yaklaşık yüzde 20 artarken, aynı anda yolcu gemi seyahati günü başına geliri artırırken düzeltilmiş FAVÖK'te iyileşme sağladı .

"Doluluk artırdıkça ve daha fazla gemiyi hizmete geri döndürdükçe, yaz mevsimimizin başlangıcında aylık düzeltilmiş FAVÖK'ün pozitife dönmesini bekliyoruz."

carnival-cruises,-002.jpgKarnaval gemilerinin yaklaşık dörtte üçü, Covid-19 sonrası yeniden sefere çıkıyor.

Şirket, tarihsel olarak işletme gelirinin en büyük payını elde ettiği yaz sezonu için her bir markanın tüm filosunu konuk gemi operasyonlarında geri almayı umuyor.

Donald şunları ekledi: “Şirketi kârlılığa giden yolumuzdaki oynaklığa dayanacak şekilde iyi konumlandırdığımıza ve operasyonlarını daha güçlü ve daha sürdürülebilir bir şirket olarak sürdürmek, nakit üretimini en üst düzeye çıkarmak ve yatırılan sermaye üzerinde çift haneli getiri sağlamak için çok çalıştığımıza inanıyoruz. mesai."

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA