23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

'BUZ' GİBİ KAFE, FAALİYETE BAŞLADI

Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kardan yapılan içine masa ve sandalye konularak ikramlara başlanan kafe hizmete sokuldu

'Buz' gibi kafe, faaliyete başladı

29 Ocak 2008 Salı 12:00

KARS - Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kardan yapılan kafe, açılışı yapılarak hizmete sokuldu. İçine masa ve sandalye yerleştirilerek ikramlara başlanan kafe, seneye genişletilerek kayakseverlerin dinleneceği otantik bir yer haline getirilecek.




Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde Kar-Sar-Tur İşletmesi tarafından yaptırılan kardan kafe, açılışı yapılarak hizmete girdi. Vali Mehmet Ufuk Erden, Sarıkamış Kaymakamı Rahmi Köse, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık ile davetlilerin katıldığı açılışta renkli görüntüler yaşandı.

 



Açılış öncesinde konuşan Vali Erden, "Yeni tasarladığımız bir dekor ile açılış yapacağız. Seneye inşallah bunu daha geniş mekânla bütünleştireceğiz. Birkaç oda ve birkaç mekândan müteşekkil kardan kafe olacak. Misafirlerimizin oturacağı 3- 5 dakika da olsa zaman geçireceği otantik bir yer olacak. Doğa ile bütünleşen bir mekân olacak." dedi.

 

Daha sonra hem açılışa katılan davetliler hem de kayakçılar kardan yapılan kafede çay içme keyfini yaşadı. Vali Erden, geçen gün ulusal televizyon kanalında yayınlanan bir röportajda Karslı vatandaşın "Kar yağdı içimiz ısındı" sözünü kendisine ilettiklerini kaydederek, kafenin içinin de insanın içini ısıtan bir sıcaklığa sahip olduğunu belirtti. İçeriye bir de termometre konulmasını isteyen Vali Erden, kafenin bundan sonraki aşamalarda büyütüleceğini ve kapasitesinin genişletileceğini kaydetti.

SON DAKİKA