20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

BÜYÜKADA’DA ORMANLIK ALANA “ÇADIR KENT’ KURULDU

SİT Alanı ve özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKB) statüsündeki Adalar’da ormalık alanlara bu tip yapılar ve ticari alanlar kurulamayacağı belirtildi.

Büyükada’da ormanlık Alana “Çadır Kent’ kuruldu

08 Ağustos 2023 Salı 03:37

İSTANBUL / ADALAR- Büyükada’da ormanlık alanda kurulan çadır kent tepkilere yol açtı. SİT Alanı ve özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKB) sokulan Adalar’da Milli Emlak’a ait olan yerde büyük çadırların kurulduğu, bu çadırlarda insanları konakladığı ve ticari faaliyetlerde bulunulduğu bildirildi.

Adalar’da böyle yapılaşmalara izin verilemeyeceği, SİT Alanı ve özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKB) statüsündeki Adalar’da ormalık alanlara bu tip yapılar ve ticari alanlar kurulamayacağı belirtildi.

buyukada,-cadir-kent.pngAda Gazetesi konu hakkında şunları yazdı:
Çadırlar kurulduktan sonra Milli Emlak’ın ‘böyle bir yapılaşma olamaz’ dediği bildirildi. Ancak Adalar Belediyesi İmar Müdürü Hüseyin Yılmaz’ın gecekondu kanunu kapsamına soktu. İş olsun diye yıkılmasını istedi. Ayrıca cadırları kuranların bir yeri yıkıp fotoğraflarını çekip, belediyeye göndermesini istediği anlaşıldı. Böylece kaçak olarak kurulan yapılar yıkılmış gibi tutanak tutulduğu belirlendi. Bunun Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, yardımcısı Engin Çelik ve İmar Müdürü Hüseyin Yılmaz’ın bilgisi dahilinde yapıldığı iddia edildi. Çünkü Milli Emlak Müdürlüğü’nün ‘Böyle yapılaşmaya izin veremeyiz ve yıkılması gerekiyor’ dediği biliniyor… Bu yapılar Hâlâ ayakta durduğuna göre arkasında belediye haricinde bunlardan daha büyük kim var?
 

Kaynak: Ada Gazetesi / Şükrü Abanoz
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA