12 Ekim 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara12°C
  • Antalya21°C

BUSADER, OBEZİTE 360 PROJESİNİ İSTANBUL’DA ANLATTI

BUSADER Yönetim Kurulu Başkanı Zerrin Özgüle “Obeziteye karşı mücadelede tüm halkımızın desteğini bekliyoruz” dedi.

Busader, Obezite 360 projesini İstanbul’da anlattı

21 Kasım 2018 Çarşamba 11:00

İSTANBUL- Bursa Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Derneği / BUSADER, 2018-2019 Hizmet Dönemi’nde ana projesi olarak belirlediği Obezite 360 konusundaki çalışmalarını İstanbullulara tanıtmak üzere Ortaköy Ruby’de bir davet düzenledi.
BUSADER Yönetim Kurulu Başkanı Zerrin Özgüle Bursa’da Nilüfer ve Yıldırım bölgelerini pilot bölge olarak seçtik, belediyeleri ile koordineli çalışmalar yürüttüklerini belirterek “Obeziteye karşı mücadelede tüm halkımızın desteğini bekliyoruz” dedi.

bursa-saglik-ve-egitim-gonulluleri-dernegi--busader.jpg
bursa-saglik-ve-egitim-gonulluleri-dernegi--busader-001.jpg
DÜNYANIN EN ÖNEMLI SAĞLIK SORUNU
Çağımızın en önemli sorunlarından olan obezite konusunda toplumda farkındalık yaratma hedefinde olan BUSADER’in davetinde, Uzman Diyetisyen Dilara Koçak’ın sağlıklı ve hareketli yaşam konusundaki konuşmasını davetliler ilgiyle dinledi.

BUSADER Yönetim Kurulu Başkanı Zerrin Özgüle, Obezite 360 Projesiyle ilgili şu bilgileri verdi. “Avrupa Birliği Projesi olarak belirlediğimiz dünyanın en önemli sağlık sorunlarından biri olan obeziteye dikkat çekmek üzere çalışıyoruz. Dünyada başlıca ölüm sebeplerinden olan kanser, diyabet, kalp hastalıkları ve birçok hastalığın temelinde obezite var.

bursa-saglik-ve-egitim-gonulluleri-dernegi--busader-002.jpgBUSADER: OBEZITE ILE MÜCADELEDE HALKIN DESTEĞINI BEKLIYORUZ
Obeziteye karşı koymanın üç ana unsuru var; sağlıklı beslenme, hareket ve pozitif psikoloji. Bu dönem, Bursa’da ve İstanbul’da yerelin yanı sıra ulusala yayılan etkinlik ve eğitimler düzenliyor, bu konulardaki aktivitelerde yer alıyoruz. Nilüfer ve Yıldırım bölgelerini pilot bölge olarak seçtik, belediyeleri ile koordineli çalışmalar yürütüyoruz. Genetik ve yatkınlık, obezitenin önemi ve getirdiği sağlık problemleri, obezitenin yol açtığı sorunlar, obezite ile mücadele, obezitenin diğer hastalıklarla ilişkisi, obezitede egzersizin önemi, yeme içme alışkanlığı ve diyet projemizin ana başlıkları. Obeziteye karşı mücadelede tüm halkımızın desteğini bekliyoruz. Hareketli Yaşa Sağlığını Yakala diyerek herkesi spor yapmaya ve sağlıklı beslenmeye davet etti’’.


bursa-saglik-ve-egitim-gonulluleri-dernegi--busader-004.jpg
bursa-saglik-ve-egitim-gonulluleri-dernegi--busader-005.jpgÖNEMLİ KATILIM OLDU
BUSADER Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen davete Bursadan dernek üyeleri ve İstanbul iş, sanat ve sosyal yaşam dünyasının ünlü isimleri katıldı.Davete sanat, cemiyet ve iş dünyasından katılanlar şöyle oldu: BUSADER Yönetim Kurulu Başkanı Zerrin Özgüle, BUSADER Yönetim Kurulu Üyeleri, Sinem Uğurgün, Esin Seymen, Yıldırım Mayruk, Zeynep Germen, Neslihan Yargıcı, Ebru Sanver, İnci Gazioğlu, İsmet Alpagut, Meral İkizler, Müge Gürel, Zafer Kozanoğlu, Beste Yurttaş, Nilgün Esinli, Banu Sağnak, Ayşegül Kayabay, Elif İnci Aras, Katerina Ekşioğlu, İpek Develi, Petek Ertüre, Dr.Oya Peker, Ayşe Slevogt, Nuray Fenercioğlu, Ayla Öztürk, Alegra Levi, Şebnem Demir, Arzu Kunt, Uğur Batur, Arzu Özal, Ayfer Toprak,.

busader.jpg

busader-001.jpg

busader-002.jpg

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA