19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

BULGARİSTAN'DA YENİ İNTERMODAL TERMİNAL AÇILDI

Yeni tesis, limanda boşaltılan ve batı Bulgaristan'dan geçen giden deniz konteynerlerini elleçlemek için kullanılacak.

Bulgaristan'da yeni intermodal terminal açıldı

01 Mart 2023 Çarşamba 06:00

SOFYA / BULGARİSTAN - Sofya yakınlarındaki bir lojistik bölge olan Bozhurishte sanayi bölgesinde yakın zamanda yeni bir intermodal terminal açıldı. Yeni tesis, limanda boşaltılan ve batı Bulgaristan'dan giden deniz konteynerlerini elleçlemek için kullanılacak. Terminal ile Burgaz limanı arasındaki mallar demiryolu ile taşınacaktır. RailFreight'a atıfta bulunarak Railway Supply dergisi tarafından rapor edilmiştir .

YUNANISTAN'ı ALMANYA'YA BAĞLAYAN KORIDOR
Terminal 23 Şubat'ta açıldı ve 27.000 metrekarelik bir çalışma alanına sahip ve yıllık 60.000 TEU'luk bir iş hacmi bekleniyor. Terminal, her biri 300 metre uzunluğunda iki demiryolu hattı ile donatılacaktır. Sofya ile Burgaz limanı arasındaki demiryolu hattı, Yunanistan'ı Almanya'ya bağlayan TEN-T Doğu – Doğu Akdeniz koridorunun önemli bir bölümünü oluşturuyor.
bulgaristan,-intermodal.jpg

HAFTADA ÜÇ KEZ ÇALıŞACAK BLOK KONTEYNER
Doğu Bulgaristan'daki Burgaz limanını yöneten BMF Port Burgas, terminalin işletilmesinden sorumlu olacak. Bir BMF temsilcisi, yakın gelecekte limandan Sofya'ya haftada üç kez çalışacak bir blok konteyner treninin denize indirilmesinin planlandığını söyledi. Ayrıca, BMF şimdiden şirketlerden terminali teslim alma noktası olarak kullanma talepleri alıyor.


BEŞ MILYON AVROYU YATıRıM

BMF CEO'su Boris Balev, yeni terminali Burgaz limanı ile Avrupa intermodal terminaller ağı arasındaki ana bağlantı olarak nitelendirdi. Terminalin inşaatına yapılan toplam yatırım yaklaşık beş milyon avroyu buldu. Şirketin açıkladığı gibi terminal, Balkanlar'ın tam kalbinde, Sofya-Bankya demiryolu hattı üzerinde yer alıyor. Kilit konum, konteynerleri hem karayolu hem de demiryolu ile teslim etme esnekliği sağlar.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA