19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

BULGAR TURİST: BÜTÜN İHTİYAÇLARIMIZI EDİRNE'DEN KARŞILIYORUZ

Tekirdağ’dan Edirne’ye gelen pazarcı esnafı Burak Karagüloğlu, pazarın yüzde 99’unun Bulgar turistlerden oluştuğunu söyledi.

Bulgar turist: Bütün ihtiyaçlarımızı Edirne'den karşılıyoruz

21 Kasım 2022 Pazartesi 09:00

EDİRNE- Bulgaristan para birimi Leva’nın Türk Lirası karşısında yükselmesiyle birlikte Bulgaristan vatandaşları alışveriş yapmak için Edirne'ye gelmeye devam ediyor. Bulgar turist Angelina Yordanova, elbiseden peynir ve kaşkavala kadar bütün ihtiyaçlarını kentten karşıladıklarını belirtti. Tekirdağ’dan Edirne’ye gelen pazarcı esnafı Burak Karagüloğlu, pazarın yüzde 99’unun Bulgar turistlerden oluştuğunu söyledi.

Bulgaristan para birimi Leva’nın Türk Lirası karşısında değer kazanmasıyla birlikte Edirne’de pazarın büyük bir kısmı Bulgar turistlerden oluşturuyor. Alışveriş için gelen turistler ihtiyaçlarının çoğunu Edirne'den karşıladığını belirtti.

İHA’da yer alan habere göre, Bulgar turistler, sabahın erken saatlerinden itibaren kendi araçlarıyla ve tur otobüsleriyle Bulgaristan'dan Türkiye’ye alışveriş yapmak için gümrük kapılarından giriş yapıyor, gıdadan giyime kadar birçok ihtiyacını Edirne’den karşılıyorlar. Bulgaristan vatandaşı Naciye Ahmet, “Çocuklar için alışveriş yapacağım ayrıca hediye takımları da alacağım” dedi.

Edirne’ye pazara geldiğini söyleyen bir diğer Bulgar turist Angelina Yordanova, elbiseden peynir ve kaşkavala kadar bütün ihtiyaçlarını kentten karşıladıklarını belirtti.

"PAZARIN YÜZDE 99'U BULGAR TURİSTLERDEN OLUŞUYOR"

Tekirdağ’dan Edirne’ye gelen pazarcı esnafı Burak Karagüloğlu, pazarın yüzde 99’unun Bulgar turistlerden oluştuğunu ve işlerinin iyi olduğunu ifade etti.

Baklavacı esnafı Yunus Kara, temel gıda ürünlerinden, yiyecek, elbise, beyaz eşya ve mobilya takımına kadar bütün ihtiyaçlarını kentten aldıklarını ifade etti.

Alışverişini tamamlayan Bulgarlar Avrupa’ya açılan Kapıkule, Pazarkule ve Hamzabeyli Sınır Kapılarından ülkelerine geri döndü.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA