20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

BREZİLYA VE ÇİN'DEN ABD DOLARINI SAF DIŞI BIRAKMA İMZALASI

Brezilya ve Çin, aralarındaki ticaret anlaşmalarında ABD doları kullanmayı bıraktıklarını açıkladı. İki ülke arasındaki ticaret Çin Yuanı ve brezilya Reali üzerinden olacak.

Brezilya ve Çin'den ABD dolarını saf dışı bırakma imzalası

30 Mart 2023 Perşembe 23:00

BREZİLYA -Brezilya ve Çin, aralarındaki ticaret anlaşmalarında ABD doları kullanmayı bıraktıklarını açıkladı. İki ülke arasındaki ticaret Çin Yuanı ve brezilya Reali üzerinden olacak

Brezilya hükümeti, dün gece yaptığı bir açıklama ile Çin ile aralarında olan ticarette ABD doları yerine kendi para birimlerinde ticaret yapma konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Böylece Çin ve Brezilya arasındaki ticarette ABD doları yerine Çin Yuanı veya Brezilya Reali olacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Brezilya Ticaret ve Yatırım Teşvik Ajansı, yeni düzenlemenin “maliyetleri düşürmesi” ve “ikili ticaretin daha da canlanarak yatırımı kolaylaştırması” amacıyla yapıldığı söylendi.

Verilere göre Çin, Brezilya’nın ithalatının beşte birinden fazlasını oluşturuyor ve Brezilya’nın en büyük ticaret ortağı. Çin, 2009'da Brezilya'nın en büyük ticaret ortağı olarak Amerika Birleşik Devletleri'ni geride bırakmıştı.

Ocak ayında yapılan bir ön anlaşmayı takip eden anlaşma, Pekin'de düzenlenen üst düzey bir Çin-Brezilya iş forumunun ardından duyuruldu.

Öte yandan Çin’in Rusya, Pakistan, Fransa gibi ülkelerle de benzer şekilde kendi para birimleri üzerinden ticaret anlaşmaları bulunuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA