20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

BREZİLYA DEVLET BAŞKANI: ÜLKE “EŞCİNSEL TURİZM CENNETİ” OLAMAZ

The Guardian Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun, ülkenin “eşcinsel turizm cenneti” haline dönüşmemesi gerektiğini söylediğini yazdı.

Brezilya Devlet Başkanı: Ülke “Eşcinsel turizm cenneti” olamaz

25 Mayıs 2019 Cumartesi 15:00

Brezilya Devlet Başkanı: Ülke “Eşcinsel turizm cenneti” olamaz

PARİS- The Guardian gazetesi, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun, ülkenin “eşcinsel turizm cenneti” haline dönüşmemesi gerektiğini söylediğini yazdı.

brezilya-devlet-baskani-jair-bolsonaro.jpegBolsonaro gazetecilerle yaptığı bir kahvaltı toplantısında “Buraya gelip bir kadınla seks yapmak istiyorsan, hayatına devam et. Ama buranın eşcinsel turizm cenneti olarak tanınmasına izin veremeyiz. Brezilya, eşcinsel turizminin, eşcinsel dünyasının bir ülkesi olamaz. Ailelerimiz var” dedi.

KADINLARIN SÜMÜRÜLMESİNİ TEŞVİK
Bolsonaro’nun sözlerine Brezilya'nın LGBT topluluğu hemen tepki verdi. Kongre üyesi ve LGBT aktivisti David Miranda “Bu bir devlet başkanı değil, bu sözler ulusal utançtır” dedi.

Gazeteci Glenn Greenwald'ın kocası olan Miranda, Bolsonaro’nun LGBT topluluğunu “hedef” haline getirdiğini ve kadınların sömürülmesini teşvik ettiğini belirtti.

HOMOFOBİK
Avukat ve eylemci Renan Quinalha, Bolsonaro’nun sözlerinin “LGBT topluluğuna karşı şimdiden endişe verici şiddet düzeylerine yeşil ışık yaktığını” söyledi ve homofobik imajını pekiştirdi.

Bolsonaro, daha önce LGBT karşıtı görüşlerini kaçırdığı için mutlu olduğunu söyledi. “Evet, homofobikim ve bununla gurur duyuyorum” demişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA