23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

BODRUM'DA 12 ADADA TEMİZLİK

Turgutreis beldesinin 3 mil açığında bulunan 12 adada "Cennet Adaları Temiz Tutalım" adıyla temizlik kampanyası başlatıldı.

Bodrum'da 12 adada temizlik

25 Aralık 2007 Salı 10:40

İZMİR -Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesinin 3 mil açığında bulunan 12 adada temizlik kampanyası başlatıldı. Turgutreis Belediyesi tarafından başlatılan ve sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği "Cennet Adaları Temiz Tutalım" adlı kampanya çerçevesinde, 12 ada çöpten arınacak.




'Cennet adalara sahip çıkalım' sloganıyla başlatılan kampanyanın ilk gününde, Çatal Ada, Topanada, Çavuş Adası, Tüllüce, Çobanada ve Kiremit Adası'nda temizlik yapıldı. Turgutreis Belediyesi ekiplerince adalarda yapılan temizlikte 7 traktör dolusu çöp toplandı. Adalarda yapılan çöp toplama temizliği için Turgutreis Limanı'ndan günlük tur tekneleriyle adalara gidildi. Adalarda yapılan temizlikte, çok sayıda bira, şarap şişeleri, poşet, temizlik malzemesi atıkları, plastik atıklar, halat ve sünger yatak çıktı. Yangın olasılığına karşı adalar sulandı. Toplanan çöpler yakılarak imha edildi.

 



Yaz aylarında İspanya, Portekiz, Yunanistan, İtalya ve İngiltere'den gelen lüks yatların sıkça uğradığı cennet adalar 4 saatlik temizliğin ardından pırıl pırıl oldu. Temizlik kampanyasının yaz aylarında da devam edeceğini belirten Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan "Kampanyaya destek her geçen gün büyüyor. Kampanya, Turgutreis'in açığında bulunan tüm adaları kapsıyor. Özellikle yaz aylarında binlerce turist bu bakir adalarda denizin ve güneşin tadını çıkarıyor. Belediye ekiplerimiz her ay düzenli olarak adalarda rutin temizliklerini sürdürüyorlar. Cennet koylarımıza sahip çıkacağız." dedi.

SON DAKİKA