20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

BODRUM KIZILAĞAÇ ARENASI’NDA 150 DEVE KIYASIYA GÜREŞTİ

Binlerce kişinin piknik yapıp izlediği güreşlerde develer kıran kırana güreşti. Kimi develer ise güreşmek istemeyerek rakiplerinden kaçtı

Bodrum Kızılağaç Arenası’nda 150 deve kıyasıya güreşti

09 Ocak 2022 Pazar 23:00

BODRUM – Bodrum Kızılağaç Mahallesi’nde her yıl yapılan heyecanlı “Deve Güreşi Festivali”ne 150 deve katıldı. Bodrum Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Geleneksel Bodrum Deve Güreşi yaklaşık 10 bin kişinin izledi. Kızılağaç Deve Güreşi Arenası’nda sabah saatlerinde başlayan güreşlerde Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden getirilen 150 deve, kıyasıya mücadele etti.

deve-guresi-festivali.jpgGüreşmek istemeyen bazı develer ise meydandan kaçtı. Güreşleri izlemeye gelenler, davul, zurna sesleri arasında yanlarında getirdikleri mangal ve semaverlerle piknik yaptı. Özel olarak dikilen havutlarını kuşanıp rengarenk süslenen develerin arenadaki güreşlerini izleyen vatandaşlarda en az deve sahipleri kadar heyecan yaşadı. Yağmur yağma ihtimaline karşı develere giydirilen yağmurluklar ise renkli görüntüler oluşturdu.
deve-guresi-festivali-005.jpg

deve-guresi-festivali-001.jpgGüreşlere katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da devesi ile alanda dolaşarak halkı selamladı. Aras’a güreş severlerin yoğun ilgisi vardı.
Başkan Ahmet Aras, “Bundan sonra bu işi gençler sahiplenecek, onlar götürecek, ileriye taşıyacak. Çok daha güzel ve kalabalık güreşleri hep birlikte önümüzdeki yıllarda yapacağız. Geçen sene pandemiden dolayı yapamamıştık. Ama bu sene Allah da izin verdi. Çok güzel bir güreş oluyor. Sağ olsun var olsun pehlivanlar. 200 yıllık kültürümüzü sonuna kadar sürdüreceğiz. Bizler hayatta oldukça, bu görevlerde oldukça bu kültüre destek vereceğiz. Sizlerin de desteğiyle hep beraber inşallah şenlik halinde, panayır halinde bu güzel güreşlerimizi sürdüreceğiz. Ben sizlerin huzurunda bu güreşlere emek veren bütün kardeşlerime, deveci kardeşlerime şükranlarımı, minnetlerimi sunuyorum. Bu iş gönül işi, zorla olmuyor, gönülden oluyor. Onlar onunla yatıp kalkıyor. Ben cazgır arkadaşlarıma da hakem heyetine de bu güzel güreşler için çok teşekkür ediyorum" dedi.
deve-guresi-festivali-006.jpg
deve-guresi-festivali-002.jpgÖzellikle baş develerin güreşleri hem seyircilere, hem de deve sahiplerine büyük heyecan yaşattı. Güreşlerde bazı develer güreşleri yarıda bırakarak sahadan kaçmaya çalışırken, durdurmak isteyen saha görevlileri zaman zaman zor anlar yaşadı. Deve güreşlerine ilk kez gelenler güreşleri ilgiyle izledi. Bazı fotoğraf grupları da güreş alanına gelerek gün boyu farklı fotoğraflar yakalamak için bir birleriyle yarıştı. Güreş alanında kurulan stantlarda ise deve sucuğu ve ekmek arası sucuk satışı yapıldı.
deve-guresi-festivali-003.jpgdeve-guresi-festivali-004.jpg
 

Kaynak: BodruMania
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA