20 Eylül 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara24°C
  • Antalya26°C

BİR BARDAK SU 60 KURUŞ OLDU

Damacana suya gelen son zamların ardından bir bardak suyun maliyeti 60 kuruşa ulaştı. Damacananın depozito fiyatı ise 120 liraya kadar çıktı.

Bir bardak su 60 kuruş oldu

09 Temmuz 2023 Pazar 13:00

İSTANBUL- Damacana suya gelen son zamların ardından bir bardak suyun maliyeti 60 kuruşa ulaştı. Damacananın depozito fiyatı ise 120 liraya kadar çıktı.
Son zamanlardaki fiyat artışlarından damacana su da nasibini aldı. Geçen yıl 15-30 lira arasında değişen 19 litrelik damacana su fiyatı, geçen ay gelen zamla 55 liraya ulaştı. Damacanadan doldurulan bir bardak suyun maliyeti 55 ila 60 kuruş arasında. 

Plastik damacanalar yurtdışından gelen hammaddeyle yapılıyor. Geçen yıl 70-90 lira arasında olan boş damacananın depozito fiyatı da son zamlarla 120 lira oldu. 

damacana-su.jpg"GERİ DÖNÜŞÜME ÖNEM VERİN"

Yaşanan zammı maliyet artışına bağlayan Antalya Tüp ve Su Dağıtıcıları Derneği (ANTSUDER) Yöneticisi Halil Mert, müşterilerden damacanaların geri dönüşümüne daha fazla önem vermelerini istedi. Damacanalara meyve suyu gibi ürünler konulmamasını isteyen Mert, 70 dolum sınırına da dikkat çekti. Mert, "Damacanalar kullanılamayacak durumdaysa kesip ekonomiye kazandırıyoruz. Vatandaşlarımız damacanaları kriter dışında kullanmasın. Damacanalar 70 doluma kadar kullanılıyor. Bu damacanalara meyve suyu gibi ürünler koyuluyor, bu türler şeylerden uzak durulması gerekiyor” diye konuştu.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA