20 Eylül 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C
  • Antalya21°C

BİN YILLIK İNCİL MÜZAYEDEDE 38 MİLYON DOLARA SATILDI

1000 yıldan daha eski olduğu düşünülen İbranice yazılmış bir İncil, New York’taki bir müzayedede yaklaşık 38 milyon dolara satıldı.

Bin yıllık İncil müzayedede 38 milyon dolara satıldı

19 Mayıs 2023 Cuma 11:00

LONDRA  - "Codex Sassoon" isimli tarihi bir İbranice yazılmış İncil, bir müzayedede yaklaşık 38 milyon dolara satıldı. Bugüne kadar satılan en pahalı tarihi belge ise 43 milyon dolar ile ABD Anayasası'nın bir orjinali.

1000 yıldan daha eski olduğu düşünülen İbranice yazılmış bir İncil, New York’taki bir müzayedede yaklaşık 38 milyon dolara satıldı. Sotheby’s müzayede evi, şu ana kadar müzayedeye çıkarılan tarihi ürünlerden en pahalının söz konusu İncil olduğunu duyurdu. Rekor, 1994 yılında 30.8 milyon dolara açık arttırmayla satılan Leonardo da Vinci’nin Codex Leicester adlı kitabına aitti.

incil,-ibranice.jpgHabere göre Codex Sasson (İncil) ABD’li bir sivil toplum kuruluşu adına eski ABD’li diplomat Alfred Moses tarafından dört dakikalık bir açık artırma sürecinin sonunda satın alındı.

İddialara göre sivil toplum kuruluşu, tarihi İncil’i Tel Aviv’deki Yahudi Halkı Müzesi’ne bağışlamak istiyor. Öte yandan söz konusu İncil’in içerisinde İbranice’nin yanı sıra eski Yunanca ve Aramice diline ait ifadeler de kullanıldığı belirtildi.

Bununla birlikte tarihi İncilin 12 sayfasının eksik olduğu da ifade edildi. AFP’nin haberine göre ise tarihi bir belgenin müzayede rekoru 43 milyon dolardır. Kasım 2021’de Sotheby’s, ABD Anayasasının bir orijinalini söz konusu fiyata açık artırmaya çıkarmıştı. Alıcı ise ABD'li milyarder ve yatırım şirketi Citadel'in patronu Kenneth Griffin olmuştu.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA