19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

BEŞKONAK KÖPRÜLÜ KANYON'DA RAFTİNGİ RUSLAR COŞTURDU

Su Sporu Kooperatifi Başkanı Refik Armağan: Bu sene raftinge en fazla ilgiyi birinci sırada Ruslar, ikinci sırada Ukraynalılar, üçüncü sırada yerli turist ve beşinci sırada Almanya ve Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçiler yer alıyor

Beşkonak Köprülü Kanyon'da raftingi Ruslar coşturdu

10 Temmuz 2021 Cumartesi 20:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya-
Rus turistlerin 22 Hazirandan itibaren Antalya'ya tatile gelmesi ile dünyaca ünlü Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon da rafting ve kano su sporları başladı. 2020 yılı pandemi tedbirlerine bağlı seyahat kısıtlaması nedeni ile Beşkonak Köprülü Kanyon  da 41 rafting su sporu işletmecisi Alman, İskandinav ve Orta  Avrupalı turistler gelmemesine bağlı çok zor günler geçirmişti. Raftingciler geçen sene sadece Rus, yerli, Polonyalı, Ukraynalı gelmesi ile 2019 yılına göre Köprülü Kanyona rafting yapmaya gelen 630 bin turistin üçte ikisini kaybetmişti.

beskonak-koprulu-kanyonda-raftingi-ruslar.jpgbeskonak-koprulu-kanyonda-raftingi-ruslar-002.jpgBeşkonak Köprülü Kanyon Su Sporu Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, Beşkonak Köprülü Kanyon da Rus, Polonyalı ve Ukraynalı turistlerin 1 Temmuz'dan itibaren istikrarlı turistlerin gelmesi ile 2021 yılı rafting ve kano su sporları sezonunun başladığını söyledi. Beşkonak Köprülü Kanyon Un 17 kilometrelik  su parkuru ile ''Avrupalının en doğal rafting ve kano su sporu alanı olduğunu belirten Refik Armağan, kanyon bölgesinde 41 su sporu işletmesi olduğunu bu işletmelerin 4000 bin kişiyi istihdam ettiğini kaydetti.

beskonak-koprulu-kanyonda-raftingi-ruslar-003.jpg

beskonak-koprulu-kanyonda-raftingi-ruslar-001.jpgRefik Armağan, '' Bölgemizde rafting su sporu 30 yıldır yapılıyor.30 yıllık süre içinde en büyük sıkıntıyı 2020 yılı pandemi döneminde yaşadık. En önemlisi Alman, Orta ve Kuzey Avrupalı turistleri yüzde 100 oranında kaybettik. Geçen sene bölgeye rafting için gelen Rus, Polonyalı, Ukraynalı, Belaruslu, Baltık ülkeleri ve Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ülkelerinden gelen turistlerin rafting yapması raftingcilere üç ayda olsa ''cansuyu'' olmuştu.Bu sene raftinge en fazla ilgiyi birinci sırada Ruslar, ikinci sırada Ukraynalılar, üçüncü sırada yerli turist ve beşinci sırada Almanya ve Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçiler yer alıyor. Alman turistlerde umudumuz çok az olsada 20 Temmuz sonrası. Türkiye sevdalısı Almanlar bölge müdavimi oldukları için çok azda olsa raftinge geliyor.'diye konuştu.

beskonak-koprulu-kanyonda-raftingi-ruslar-008.jpg

beskonak-koprulu-kanyonda-raftingi-ruslar-009.jpg

beskonak-koprulu-kanyonda-raftingi-ruslar-010.jpg

beskonak-koprulu-kanyonda-raftingi-ruslar-011.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA