20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

BELÇİKA, SAGALASOS ANTİK KENTİ’Nİ AVRUPA’YA TANITIYOR

Dünyada tek kazı yaptıkları tarihi ören yeri olan Sagalasos Antik Kenti’nin tanıtımını Belçika Devleti ve Kraliyet Ailesi Avrupa ülkelerinde tanıtıyor.

Belçika, Sagalasos Antik Kenti’ni Avrupa’ya tanıtıyor

12 Aralık 2019 Perşembe 12:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA – Belçika, Brüksel Katolik Üniversitesi'ne bağlı arkeologların dünyada tek kazı yaptıkları tarihi ören yeri olan Sagalasos Antik Kenti’nin tanıtımını Belçika Devleti ve Kraliyet Ailesi Avrupa ülkelerinde tanıtıyor. Belçikalı öğrenciler yerinde eğitim için Türkiye’ye düzenlenen kültür turlarına Burdur’un Ağlasun ilçesinde bulunan ve 27 yıldır kazı yapılan Sagalassos Antik Kent'tinden başlıyorlar. Side Apollon Tapınağı ise öğrencilerin Likya ülkesinde son durağını oluşturuyor.

belcika,-sagalasos.jpgbelcika,-sagalasos-002.jpg

AVRUPA BİRLİĞİNE İLHAM VEREN XANTHOS ANTiK KENTİ

Kültür turizmi rehberi İlkay Özen, Sagalassos Antik Kent'inin belçikalılar için çok önemli olduğunu belirterek öğrencilerin yerinde eğitim anlayışıyla yaptıkları turu şöyle anlattı:
“Belçika üniversitelerinden öğrenciler devlet teşvikiyle Antalya bölgesinde tarihi ören yerlerine kültür turlarına geliyorlar. Öğrenciler turlarına Sagalassos Antik Kenti ile Burdur Müzesi'nden başlıyor. Daha sonra günümüzde merkezi Brüksel’de oan Avrupa Birliği Parlamentosu’nun ilham aldığı Kaş’ın Kınık Mahallesi’nde bulunan Likya Birliği’nin başkenti Xanthos Antik Kent'ini ziyaret ediyorlar.

belcika,-sagalasos-003.jpg
belcika,-sagalasos-001.jpgLİKYA ÜLKESİNİ GEZİYORLAR
Daha sonra bir dönemin önemli dini merkezi olan letoon antik kenti, ardından Kaş'ın Gelemiş Mahallesi'nde bulunan Patara'da Likya Birliği Parlamentosu’nu geziyorlar. Likya Birliği Devletleri Tlos, Myra, Telmessos, Olimpos gibi 23 ören yerini ziyaret ediyor. Ardindan Noel Baba Kilisesi Müzesi, Perge, Termessos Antik Kent, Aspendos Antik Tiyatro, Selge, Seleukeia Antik Kent, Alanya Kalesi, Alarahan, Side Antik Kenti, Side Antik Tiyatro, Tüke Tapınağı ve Apollon Tapınağı’nı geziylrar.”

belcika,-sagalasos-005.jpg
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA