19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

BAYRAM, MANAVGAT ŞELALESİ ESNAFININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Dört günlük bayram tatili süresince Manavgat Şelalesini yaklaşık 40 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği belirtiliyor.

Bayram, Manavgat Şelalesi esnafının yüzünü güldürdü

13 Temmuz 2022 Çarşamba 11:37

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Kurban Bayramı tatilinde Antalya Manavgat ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'nde yerli ve yabancı turist yoğunluğu yaşadı.
Dört günlük bayram tatili süresince Manavgat Şelalesini yaklaşık 40 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği belirtiliyor.
Denize girmeyen turistler alternatif turizm kapsamında jeep safari, ATV Quat safari turuna çıkan turistler Manavgat'ta sıcak ve nemli havada bunalınca serinlemek için Manavgat Şelalesine geliyor.
manavgat-selalesi.jpgmanavgat-selalesi-001.jpgManavgat Şelalesini yıllık ortalama 750 bin yeri ve yabancı turist ziyaret ediyor. Kokartlı turist rehberi İlkay Özen, '' Antalya'da 2022 yılı aktif turizm sezonun ortalarına doğru gelmek üzereyiz. Manavgat turizm destinasyonunda Orta Avrupa , Alman, İskandinavya , Baltık ülkeleri ,Polonya ve Hint ve Pakistanlı turist yoğunluğu yaşıyor. '' dedi.

manavgat-selalesi-002.jpgmanavgat-selalesi-002.jpgmanavgat-selalesi-003.jpgManavgat Şelalesi Restoranları Muhasebesi Sorumlusu Asil Mutlu, bayram tatili süresince yoğun turist yoğunluğu yaşadık. Turist hareketliliği şelale esnafının yüzünü güldürdü. Turist yoğunluğunu Orta Avrupa ülkeleri ve Alman vatandaşları oluşturuyor.''' dedi.


TURİSTLERE İNGİLİZCE, ALMANCA DİLLERİNDE ANONS YAPILIYOR

Manavgat Şelalesi suyunun Manavgat ve Oymapınar barajların enerji üretimine bağlı su tutulması nedeniyle günün bazı saatleri çağlayan'ın su debisi düşüyor. Su debisinin düşmesine bağlı şelalenin suyu azalınca yerl ve yabancı turistler suyun aktığı ırmağa inerek yüzüyor. Manavgat Irmağına her iki barajdan su salımı sonrası turistler su seviyesinin yükselmesine bağlı boğulma olmaması nedeniyle turistlere su salımı yapıldı diye İngilizce, Almanca ve Rusça dillerinden anonslar yapılıyor. Irmaktan çıkmama konusunda ısrar eden yerli ve yabancı turistler jandarma zoruyla çıkarılıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA