19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

BAŞKAN ŞÜKRÜ SÖZEN: SORGUN ÇAMLIĞI YANARSA KORKUSU YAŞIYORUM

Manavgat Belediyesi Başkanı Şükrü Sözen: Sorgun Çamlığı Manavgat Imızın akciğeri. Sorgun Çamlığının korunması için tahsisinin belediyemize verilmesini istiyorum.

Başkan Şükrü Sözen: Sorgun Çamlığı yanarsa korkusu yaşıyorum

19 Eylül 2021 Pazar 15:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Antalya'nın Manavgat ilçesi  Manavgat Belediyesi Başkanı Şükrü Sözen, oluşumu binlerce yılda olan dünyaca ünlü Sorgun Çamlığının yanma korkusu yaşadığını söyledi.

sorgun-camligi.jpgManavgat Orman yangınında 60  bin hektar ormanlık alanı yangında kaybettiklerini belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, '' Her gün sabah kalktığımda Manavgat'ın akciğeri olan kumul ormanı olan çok sayıda endemik bitki türü zengin bitki çeşitliliği ve florası ile kuş türü zengini olan Sorgun Çamlığının yanacak korkusunu yaşıyorum. Allah aşkına sesleniyorum.  Sorgun Çamlığının koruma altına alınmasını istiyoruz. Yangında 38 köyümüz yandı. 3 bin 341 ev ve ahır yandı. 8 kardeşimizi yangında kaybettik. 300 büyükbaş, 2 bin 850 küçükbaş, 2 bin 650 arı kovanı , 5 bin kanatlı hayvan ile 500 bin zeytin ağacı yandı. Acımız çok taze. Sorgun Çamlığı Manavgat Imızın akciğeri.Sorgun Çamlığı bizim en büyük değerimizdir. Onu korumamız boynumuzun borcu.   Sorgun Çamlığının korunması için tahsisinin belediyemize verilmesini istiyorum. Her sabah çamlığa bir şey olacak korkusu yaşıyorum. '' diye konuştu   
sorgun-camligi-.JPG
sorgun-camligi-.jpg

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA