20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

BAŞKAN SÖZEN: YALANDAN BIKMADILAR, BİZ TEKZİP ETMEKTEN BIKTIK

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen: Yandaş medyanın temel karakteristiği habercilik yapmak değil; yalancılıkla algı yönetimi oluşturmaktır.

Başkan Sözen: Yalandan bıkmadılar, biz tekzip etmekten bıktık

11 Ağustos 2021 Çarşamba 14:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA -
Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yalancılıkta , iftira atmada tescilli yandan havuz medyası yayın organlarının hakkında'''Tescilli yalancılar , algı yönetimi oluşturmak için onlar yalan atmaktan bıkmadı. Bize üzen ise halkımızı yangın yarasını sarmak için yoğun uğraş verirken ; birde bu yalancı ve iftiracıların ''şahsıma'' ve Manavgat Belediyesi'ne yönelik karalamaları tekzip etme ve düzeltme ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Yandaş medyanın temel karakteristiği habercilik yapmak değil; yalancılıkla algı yönetimi oluşturmaktır.'' dedi.

baskan-sozen-008.jpg
baskan-sozene-metin-sozen--011.jpg
Üç dönemdir Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, havuz medyasının hakkında çıkan haberlerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada bunun basın ahlak ilkesine uymadığını olsa olsa bunun tetikçilik olduğunu Kaydetti. Manavgat’ımızdaki büyük yangın felaketinin başladığı günden itibaren Manavgat Belediyesi kurumunun gönüllü yapılar ve devletin unsurlarıyla birlikte faal bir şekilde çalışarak halkımıza ulaşması, hızlı hizmetleriyle yaraları sarmaya başlamasından korkan, alanda olmamızdan rahatsızlık duyan Yandaş Sabah ve Takvim '' gazetelerini rahatsızlıklarının yalan haberler yaparak gösterdiğine dikkat çeken, Başkan Şükrü Sözen, '' SABAH ve TAKVİM Gazeteleri ile bunlara ilave olarak Troll oldukları bilinen sosyal medya sayfalarında şahsımla ilgili karalama kampanyalarının devam ettiğini üzülerek takip etmekteyim. Birlik olarak yaraları sarılmamız gereken bir dönemde, dronlarla bilinçli olarak yapılan aldatıcı çekimlerle Türkiye'de Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınına maruz kalan bir kentin Belediye Başkanına yönelik böylesine ACımasızca bir karalama kampanyası yürütülmesine anlam verebilmiş değilim. Bu onursuzca, insan hayatına önem vermeyen basın anlayışını şiddetle KINIYORUM.'' dedi.

baskan-sozen-009.jpg

baskan-sozene-metin-sozen--012.jpgÇirkin haberlerle kamuoyunu yanıltmak, basın ahlakı ve gazetecilik anlayışına tamamen tezat olduğunun altını çizen Şükrü Sözen, Şu bilgileri kaydett: '' Ak Parti eski Antalya milletvekili olan Gökçen Özdoğan Enç, yangın söndükten sonra 12'nci gününde , göstermelik bir şekilde şov amacıyla bölgeye gelip, yaraları sarmak yerine şahsıma yönelik başlatılan karalama kampanyasının temel unsuru olmasını ise hayretle izliyorum. Halk bizleri tanıyor. Size bu anlayışınızdan vazgeçmenizi tavsiye ediyorum. Yangın felaketinin başladığı ilk andan itibaren vatandaşlarımızın yanında olarak yaralarını sarmak adına mücadele veren Manavgat Belediyesi, gönüllü insanlarımız ve devletin unsurlarının emeklerini yok sayarak halkımıza kötü göstermeye çalışma anlayışınız hiçbir zaman bir neticeye ulaşamayacaktır. Bu toplumun birlikteliğine ve bütünlüğüne, müşterek hareket edebilme duygusuna sizin bu anlayışınız zarar vermektedir. Bizzat tüm kurumların, devletin unsurlarının ve gönüllü vatandaşlarımızın yangın bölgesinde yüreklerini ortaya koyarak canhıraş çalıştığını gören, o çalışmaların gece gündüz bire bir içinde olan ve her konuşmamda kendilerine minnet duyduğumu defalarca belirten bir insanım.

baskan-sozen-010.jpg

baskan-sozene-metin-sozen--013.jpgBöylesine acı duyduğum, kentimle ilgili içimin yandığı süreçte benim hassasiyetlerimi yapmacık gözyaşları olarak nitelendirmek insanlıktan uzak, çirkinliğin, densizliğin ötesinde bir düşüncedir. Ben bu kentte doğdum… Yaşadığım bu kenti ölesiye seviyorum… Siz bunu anlayamazsınız… Benim hiçbir duygum yapmacık değildir. Siz ve sizin klavyeleriniz, zihniyetiniz bu duyguları anlayamayacak kadar yapmacıktır. Büyük yangının başladığı günden itibaren, günlerce, yangın sönene kadar hiç evime girmedim. Son ateş sönene kadar yangın alanlarından sabahlara kadar ayrılmadım. Bırakın Manavgat Belediye Başkanı olarak bu kentin insanı olarak, halkımızın çektiği ızdırabın, kaygının, korkunun acısını içimde hissettim. Temsil ettiğim kurumun gücü nispetinde her saniye yangını yaşayan vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret ettim. BENCİL davranarak, bu süreçlere kayıtsız kalacak biri olmadığımı, iyi günde kötü günde her zaman birlikte olduğumuz Manavgat halkımız çok iyi bilir. Karalama kampanyaları başlattığınız ŞÜKRÜ SÖZEN, bu toplum önünde 3 dönemdir sınav veren bir insandı.''dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA