19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VE İNSAN HAKKI İHLALİ OLAN ÜLKEYE TURİST GELMEZ!

AİHP Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu: İnsan hakkı ve basın özgürlüğü olmadığı bir ülkeye bir Avrupalı turist kolay kolay tatile gelmez. Avrupa insanının kırmızı çizgisi basın özgürlüğü ve insan haklarına uyumasıdır.

Basın özgürlüğü ve insan hakkı ihlali olan ülkeye turist gelmez!

10 Aralık 2022 Cumartesi 13:10

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya  Adalet ve İnsan Hakları Platformu(AİHP) Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ile ilgili yaptığı basın açıklamasında,'' Dünyaya gelişte birbirinin parmak izlerinin benzemediği  her insanın , güç sahibi yada yasaları ihlal ederek ve zorbalık yaparak ihlal etmesinin en büyük insanlık suçudur.' İnsan hakkı ve basın özgürlüğü olmadığı bir ülkeye bir Avrupalı turist kolay kolay tatile gelmez. Avrupa insanının kırmızı çizgisi basın özgürlüğü ve insan haklarına uyumasıdır. Bir Alman ve Avrupalı turist Antalya'ya yada İstanbul'a yada Muğla'ya tatile giderken  vatandaşlarına internete VPN uygulaması uyarısında bulunması turizm açısından sözün bittiği yerdir. ' ' dedi.

 aihp-baskani-av.-mucahit-gundogdu.jpgaihp-baskani-av.-mucahit-gundogdu.jpgDünyada en fazla insan hakları ihlalinin evrensel hukuk normlarının ayaklar altına alındığı toplum ve devletlerde olduğunu vurgulayan AİHP Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu, ''Batı toplumunda bir ülkenin demokratik çıpası İnsan Hakları'na saygı ve sahip çıkma ve basın özgürlüğü, kişi hak ve hürriyetlerinin özgürlüğü, ifade ve düşünce özgürlüğü ile doğru orantılıdır. Maalesef insan hakları ve basın özgürlüğü ihlaline bağlı ülkemizde 37 gazeteci tutuklu. Dünyada gazeteci tutuklayan tek milletiz. Temel hak ve hürriyetler noktasında gerek Birleşmiş Milletler(BM) İnsan Hakları  Komisyonu Başkanlığı, grekse Avrupa İnsan Hakları Sözleşme( AİHS) hükümlerini ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM) kararlarına en fazla uymayan ülkeyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin banisi Gazi Mustafa kemal Atatürk 99 yıl önce  Cumhuriyeti ilan ederken yönünü Avrupa'ya çevirmiştir. İnsan haklarının olmadığı bir ülkeye ne turist gelmez. İnsan haklarına uymada dünya lideri olan Danimarka olurken en fazla ihlalin ise Kuzey Kore, Türkmenistan, Çin , Rusya ve Türkiye . İnsan hakkı ihlali olan bir ülkeye bir İskandinav turist gelir mi hiç.?. Almanya Antalya'ya tatile giden vatandaşına internete girişte VPN ile girin uyarısı yapıyorsa . Turizm açısından sözün bittiği yerdir..'' diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA