20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

BANKALARA OLAN 1,4 MİLYAR LİRALIK BORCUNU YAPILANDIRIYOR

İstanbul Laleli’de oteli de bulunan ve son dönemlerde sık sık tartışmalara konu olan Türk Hava Kurumu, banka borçlarını yapılandırmaya gittiklerini açıkladı.

Bankalara olan 1,4 milyar liralık borcunu yapılandırıyor

08 Eylül 2019 Pazar 09:30

İSTANBUL- İstanbul Laleli’de oteli de bulunan ve son dönemlerde sık sık tartışmalara konu olan Türk Hava Kurumu, banka borçlarını yapılandırmaya gittiklerini açıkladı.
Türk Hava Kurumu açıklamasında toplam banka borcunun 1.4 milyar TL olduğu ifade edildi. THK’dan yapılan açıklamada “THK’nin geçmişten gelen 1.4 milyar TL tutarındaki banka borcu Onursal Başkanı olan Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile yeniden yapılandırıldı. Diğer bankalara olan borçlarda bir hafta içinde yapılandırılacaktır. Vergi ve SGK borçlarındaki yapılandırmanın da en kısa zamanda tamamlanması bekleniyor” ifadesi kullanıldı.

turk-hava-kurumu,.jpgTHK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

En büyük alacaklımız konumundaki Vakıfbank ile hızla mutabakata vardık ve borçlarımızın yeniden yapılandırılması için anlaşma imzaladık. Devletimizin desteğiyle vergi ve SGK borçlarımızın yeniden yapılandırılması için yaptığımız görüşmelerin de bir hafta içinde sonuçlandırılmasını bekliyoruz. Böylece; THK personelini derinden üzen hacizli gayrimenkuller başta olmak üzere mal varlığımız üzerindeki tüm hacizlerin kaldırılmasını, gelir getirici projelerimizi hayata geçirebilmeyi ve finansal dengemizi yeniden kurmayı amaçlıyoruz."

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA