20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

BALIKÇILAR “VİRA BİSMİLLAH” DİYECEK

Geçtiğimiz Mart'ta başlayan av yasağı yarın bitiyor. Salgın nedeniyle geçen yıl sezonu 15 Nisan'da değil Mart sonunda kapatan balıkçılar, yeni sezona hazır

Balıkçılar “vira bismillah” diyecek

31 Ağustos 2020 Pazartesi 13:00

İZMİR- Denizde balık popülasyonunu korumak için geçtiğimiz Mart'ta başlayan av yasağı yarın bitiyor. Salgın nedeniyle geçen yıl sezonu 15 Nisan'da değil Mart sonunda kapatan balıkçılar, yeni sezona hazır.

Ege'nin en büyük balıkçı barınaklarından olan Güzelbahçe'de ağlarını tamir eden balıkçılar, teknelere son bakımlarını yaptı, balıkçılar bu gece denize açılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı, deniz ve iç sulardaki su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir işletilmesi amacıyla avcılıkta; tür, boy, zaman, derinlik, mesafe ve av araçlarıyla ilgili yasak ve sınırlamalar ile balıkçılara yükümlülükler getirmişti.
balikcilar.jpegBu düzenlemelere uygun avlanılması için tüm imkanlar seferber edilerek, yeni sezonda da denetimler sürecek. Yeni Asır'a açıklama yapan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, "Denizlerimiz bu sezon salgın nedeniyle 6 ay dinlendi. Ege zaten zengin bir mera. Bu sezon çok bereketli olacağı için halkımız bol ve ucuz balığa doyacak" dedi.

TOLGA TEKİN

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA