20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

BAKANLIK’TAN, CENGİZ İNŞAAT’IN CENNETKOY’DA OTEL PROJESİNE ONAY

Muğla’nın Bodrum ilçesi Göl Mahallesi Gökburun Mevkinde Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Turizm Konaklama Tesisi projesi için ÇED gerekli değildir kararı verildi.

Bakanlık’tan, Cengiz İnşaat’ın Cennetkoy’da otel projesine onay

08 Aralık 2022 Perşembe 15:00

BODRUM- Muğla’nın Bodrum ilçesi Göl Mahallesi Gökburun Mevkinde Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Turizm Konaklama Tesisi projesi için ÇED gerekli değildir kararı verildi.

Bodrum’un Gölköy Mahallesi’ndeki Cennet Koy’da koruma altında olan 678 bin metrekarelik hazineye ait arazinin Mehmet Cengiz tarafından alınarak turistik tesis, villa, rezidans ve marina inşaatına başlanacağının ortaya çıkması birçok kesim tarafından tepki toplamıştı.

Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Turizm Konaklama Tesisi projesi için ÇED gerekli değildir kararı verildi.

Projenin toplam kapasitesi 101 apart oda ve 83 suit oda olmak üzere toplam 184 oda olacak. 184 oda kapasitesinde 540 kişi konaklayacak.

Proje alanında iki parselin güneyinde 1.Derece arkeolojik sit alanı bulunuyor. Hazırlanan ÇED dosyasında 1. Derece arkeolojik sit alanına herhangi bir müdahalede bulunulmayacağı, hiçbir şekilde inşaat faaliyetleri yapılmayacağı bilgisine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy Mahallesi’ndeki Cennet Koy’da iş adamı Mehmet Cengiz'in yapmayı planladığı turistik tesis, rezidans ve marina için 678 bin metrekarelik Hazine arazisinde projeye başlanacağının ortaya çıkmasına birçok kişiden tepki toplamıştı.

Cengiz İnşaat tarafından projeye ve iddialara ilişkin yazılı açıklama yapılmıştı. Yapılan açıklamada, Danıştay’da devam eden herhangi bir dava olmadığı, Özelleştirme ihalesinin iptaline ilişkin olarak taşınmazın Alıcı’ya devrinden çok sonra verilmiş olan Danıştay kararının hukuken Şirketin parseldeki mülkiyet hakkını etkilemediği ifade edilmişti.

Kaynak: Bakanlık’tan, Cengiz İnşaat’ın Cennetkoy’da otel projesi için onay

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA