20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

BAKAN MEHMET ERSOY SEKTÖRLE BULUŞMAYA BAŞLADI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un ‘Sektör Toplantıları’na Uçak Bileti Satan Acenteler Derneği-UBSAD katılarak sorunları paylaştı.

Bakan Mehmet Ersoy sektörle buluşmaya başladı

16 Şubat 2019 Cumartesi 10:00

İSTANBUL- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, sektörün sorunlarını tespit ve 1618 sayılı Yasa ile ilgili toplantılarını turizmin tüm paydaşları ile birlikte değerlendirmek üzere toplantılara başladı. Bakan Mehmet Ersoy, ‘Sektör Toplantıları’ kapsamında beraberinde Bakanlık Genel Müdür yardımcısı Cemil Turan ve Daire Başkanı Duran Cona olduğu halde İstanbul’da seyahat acenteleri temsilcileri ile buluştu.

mehmet-ersoy-bakan-001.jpgBakan Mehmet Ersoy, EMİTT Fuarı sırasında katıldığı Turizm Otel Yöneticileri Derneği-TUROYD yemeğinde Turizm Geliştirme Fonu - TGF’nin yönetim kurulundaki 11 kişiden 8’i de sektör temsilcileri olacak. Danışma kurulunda TUROYD’un otel yöneticilerine koltuk vermeyi planlıyoruz' demişti. Bu konuda sinema sektörü için yaptığı çalışmaları örnek veren Bakan Ersoy, sinema alanındaki uzman ve akademisyenler ile meslek birliklerinin belirlediği isimler ve Bakanlık temsilcisinden oluşan 14 kişilik Sinema Destekleme Kurulu il çalıştıklarını belirtmişti. Bakan Ersoy, çıkacak her türlü yasa ve alınacak kararların sektörün tüm paşdaşlarının ortak değerlendirmeleri sorucu hayata geçirileceğini belirterek “Turizmde konsensus olacak. Türsab için hazırlanan 1618 sayılı yasa tüm acentelerin ortak istekleri doğrultusunda bakanlık uzmanları tarafından incelenerek revize edilecek” demişti.

ubsad-genel-kurul-002.JPGUBSAD, BAKAN ERSOY’UN SEKTÖR TOPLANTISINA KATILDI
Bakan Mehmet Ersoy’un açıklamaları doğrultusunda İstanbul’da seyahat acenteleri toplantısına katılan Uçak Bileti Satan Acenteler Derneği-UBSAD Genel Sekreteri Selma Yılmaz, toplantı hakkındaki bilgileri şöyle paylaştı:

Değerli Meslektaşlarımız,

Sektörden gelen Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy 'un 1618 sayılı kanunumuz da yapılacak değişiklikler için seyahat acentelerinin görüşlerinin alınması davetine UBSAD Kurucusu ve Istısare kurulu baskanı Nebil Çelebi Baskanlığında Yönetim kurulu uyelerimiz Selma Yılmaz, Uğur Hacıalioğlu, Engin Şahin , Sedat Mavili , Hilmi Karaduman , Burçin Yurdakul ve üyemiz Valya Mizrahi Çehreli UBSAD adına katıldılar.
Kendisine ve Bakanlık yetkililerine UBSAD olarak kanun ve yönetmeliğe konulmasını istediğimiz maddelerimizi sunduk.


ÜÇ BUÇUK SAAT SUNUM YAPILDI
Yaklaşık üçbuçuk saat süren sunumla kanunla ilgili yapılacak değişiklikler derneğimize anlatıldı. Uygun görmediğimiz maddelere itirazlarımızı yaptık.

Eksiklikleri olmasına rağmen sektörel maddelerimizin bir bölümünün kanunumuza konması ve UBSAD'ın uçak bileti konusundakı maddelerinin de değerlendirmeye alınacağının belirtilmesi bizi sevindirmiştir.

BAKAN ERSOY: BU TOPLANTILAR BAŞLANGIÇ
Avukat İlker Ünseverin de genel anlamda bu çalışmalara pozitif katkı vermeye çalıştığı izlenimi edindik. Bakanlık Genel Müdür yardımcısı Cemil Turan ve Daire Başkanı Duran Cona seyahat acentelerinden gelen bütün istekleri bıkmadan not aldı. Bakan Mehmet Ersoy , bu toplantıların henüz başlangıç olduğunu kanunun nihai halini aldığında son şeklini de sektörle bu şekilde toplantı yaparak paylaşılacağını belirtti.

Yıllardan sonra ilk defa bir Bakan seyahat acentelerinin görüşünü almak için sektörümüzle bir araya gelmiştir.

BİZLERİ UMUTLANDIRDI
Bakanla yaptığımız görüşmede edindiğimiz izlenim ve bizde oluşan kanaat, bakanlık geniş bir uzlaşı zemini üzerinde değişiklikleri yapma yönteminde, acentaları maksimum düzeyde merkeze oturtup, onları önemseyen bir yaklaşımı benimsemiş, bu demokratik ve katılımcı tutum sektör olarak bizleri oldukça umutlandırmıştır.

Sektörün bütün bileşenleri ile görüşerek öneri ve tavsiyelerini alarak, acele etmeden ve her kesimi olabildiğince bu taslağa ve değişikliklere katkı anlamında sürece dahil etmek isteyen bakanlığımızın bu yaklaşımından dolayı UBSAD olarak teşekkür ediyoruz.

Saygılarımızla

UBSAD Uçak Bileti Satan Acenteler Derneği

Selma Yılmaz

Ubsad Genel Sekreteri

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA