19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

BAKAN ERSOY: KADIKÖY’ÜN TURİZMDE YER ALMA ZAMANI GELDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy: Yaz başlamadan hayata geçireceğimiz Turizmi Geliştirme Fonu ile event’lerin organizasyonunu sağlayacağız.

Bakan Ersoy: Kadıköy’ün turizmde yer alma zamanı geldi

10 Mart 2019 Pazar 19:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Kozyatağı Hilton Hotel’de Kadıköylü turizmcilerle buluşmasında Kadıköy’ün ticaret değil oturulan bir yer olarak değerlendirildiğini belirterek “Kadıköy’de otelcilik yapmak çok zordur. Ancak artık Kadıköy’ün turizmde yer alma zamanı geldi” dedi.

bakan-ersoy-kadikoy.jpgÖNEMLİ KATILIM OLDU
Kadıköy Ak Parti Belediye Başkan Adayı Özgül Özkan Yavuz’un turizmcilerle toplantısına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Coşkun Yılmaz, Türkiye Otelciler Birliği-TÜROB Yönetim Kurulu Üyesi Levent Erdoğan, Turizm Otel Yöneticileri Derneği-TÜROYD Başkanı Ali Can Aksu, Kozyatağı Hilton Hotel Genel Müdürü Burak Ektiren, Kozyatağı Hilton Hotel F&B Müdürü Gürkan Kaban, Kalamış Grand Wyndham Oteli Genel Müdürü Mustafa Alpaslan, Darıca Elite Oteli Genel Müdürü Barlas Özbey, Suadiye Oteli sahibi Erkan Sadıkoğlu ile çok sayıda turizmci katıldı. Özgül Özkan Yavuz’un projelerini açıklamasından sonra söz alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Kadıköy için yapılacak her türlü projenin yanında olacaklarını söyledi. 

ozgul-ozkan-yavuz-003.JPG
erkan.JPG
bakan-ersoy-kadikoy-006.JPGTURİZM GELİŞTİRME FONU HAYATA GEÇİYOR
TUROYD Başkanı Ali Can Aksu'nun Turizm Geliştirme Fonu'nun işleyişi hakkındaki sorusu üzerine, Türkiye’ye gelen turistin üçte birinin İstanbul’a geldiğini hatırlatan Bakan Ersoy, turizm demenin algı demek olduğunu ve bunun tanıtımla olduğunu belirterek “Yaz başlamadan hayata geçireceğimiz Turizmi Geliştirme Fonu ile event’lerin organizasyonunu sağlayacağız.

bakan-ersoy-kadikoy.JPG
Event’lerle bölgelerin yer edinip kendi ticari potansiyelini oluşturmasını sağlayacağız. turizmde bizden daha geri ülkeler bu şekilde yol aldılar. Turizm Geliştirme Fonu turizm gelirlerin artmasında en önemli silahlardar biridir. Kadıköy bir çok ülkeden daha büyük bir şehirdir ve turizm değerleri ile öne çıkacaktır” şeklinde konuştu

bakan-ersoy-kadikoy-003.JPGTURİZM MESLEK LİSELERİNDEN 3 DİL BİLEN MEZUNLAR GELECEK
Müstakil Sanayici İşadamları Derneği-MÜSİAD Hizmetler Sektör Kurulu Başkanı ve turizmci Sertip Akşahin’in turizmde en büyük sorunun eğitimli ve yetişmiş eleman bulmak olduğunu belirtmesi üzerine Bakan Ersoy, Turizm Meslek Liseleri hakkındaki çalışmaları anlattı.

bakan-ersoy-kadikoy-001.JPG

Bakan Ersoy, “Turizm meslek Liselerinde İngilizce ve Rusça mecburi dil olacak. Almanca, Fransızca ve diğer diller seçmeli olacak. Turizme artık bir kaç dil bilenler gelecek. Öğrenciler otellerde uygulamalı eğitimler görecekler. Türkiye’de 76 tane Turizm meslek Lisesi var. Bu uygulamayı 11 okulda başlattık. Giderek yaygınlaştıracağız.Başarılı olan öğrencilerin burslu öğrenim görmeleri imkanını hazırlıyoruz. Turizmde eğitim 4 yıldır.  3 lisanla gelen öğrenci gastronomi eğitimi veren üniversitelerden mezun olacaklar. Gastronomi Türk turizmi için önemlidir. Bu şekilde geleceğin genel müdürlerini yeştiriyoruz.”

bakan-ersoy-009.jpgİSTANBUL’A İKİ KRUVAZİYER LİMANI
Bakan Ersoy, İstanbul için kruvaziyer limanının önemine değinerek “Galataport’u 2020 yılına yetiştiriyorlar. Ayrıca yeni bir kruvaziyer limanı için mutabakat yapılıyor. 2021’de İstanbul’a yeni bir kruvaziyer limanı dana gelecek. İstanbul için kruvaziyer limanları gereklidir.”

ozgul-ozkan-yavuz.JPGBAŞKAN ADAYI ÖZGÜL ÖZKAN YAVUZ KADIKÖY PROJELERİNİ ANLATTI
Kadıköy Ak Parti Belediye Başkan Adayı Özgül Özkan Yavuz 23 yıldır devlet kurumlarında görev aldığını, şehir plancısı ve yerel yönetimler yüksek lisansı sahibi olduğunu hatırlatarak “yaşanabilir bir Kadıköy için yola çıktık” dedi. 
Projelerini açıklayan Özgül Özkan Yavuz şunları anlattı:
Kadıköy rıhtımı yeniden düzenlenecek. Haydarpaşa-Bostancı sahil yolu düzenlenecek ve yeşil alan yapılacak.Haydarpaşa-Harem arası tasarım merkezi haline getirilecek.Müzeler, kütüphalenel olacak. Gençlik radyosu kurulacak. İstanbul Modern Asia sergi alanı ve müzesi oluşturulacak. Rasimpaşa, Osmanağa ve Caferağa’daki eski evler restoraqe edilerek turizme kazandırılacak. Kadıköy sahillerindeki plajlar sosyal alan olarak değerlendirilecek. Gündüz plaj geceleri açıkhava sineması olarak kullanılacak. Ençok atık camın bulunduğu Kadıköy’de sanata katkı için cam atölyeleri kurulacak. mini sokak festivalleri yapılacak.
Turizm odaklı kalkınma perspektifli olarak Turizm Çalışma Grubu oluşturulacak. Rıhtımda turizm danışma büroları oluşturulacak. Visik Kadıköy adlı internet sitesi kurulacak. Film platoları olşturulacak. Osmanlı çeşmeleri restore edilerik suları akar hale getirilecek. Turizm adına yürüyüş otaları oluşturulacak.

ozgul-ozkan-yavuz-001.JPGÖZGÜL ÖZKAN YAVUZ KİMDİR?
1973 Ankara doğumlu olan Özgül Özkan Yavuz, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden mezun oldu. ODTÜ’de “kentsel Politike ve Yerel Yönetimler” proframında araştırma görevlisi olarak çalıştı. “Türkiye’de Kentsel Yenileme Süreçleri ve Politikaları” başlıklı teziyle 1998’de yüksek lisans diploması aldı. 2000 yılında Jean Monnet Bursu kazanarak gittiği İngiltere Birmingham Üniversitesi’nden ikinci yüksek lisansını aldı.
18 yıl Kültür ve Turizm bakanlığı’nın çeşitlibirimlerinde görev yaptı. 2004-2007 arasında Hollanda Kültür ve Tanıtma Ateşesi oldu. Daha sonra İstanul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın Uluslararası Tanıtımdan Sorumlu Direktörü olarak çalıştı. 2011’de İstanbul Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı, 2014’te İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Genel Müdürü oldu.2016-2018 arası İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri iken aynı zamanda Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği-EURADA, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA