20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

BAKAN ERSOY İLE GÖRÜŞEN UBSAD BİLET ACENTELERİNE NEFES ALDIRDI

UBSAD, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’la görüşerek acentelerin taleplerinin yerine getirilmesini sağladı.

Bakan Ersoy ile görüşen UBSAD bilet acentelerine nefes aldırdı

24 Mart 2020 Salı 13:00

İSTANBUL- Uçak Bileti Satan Seyahat Acentelerı Derneği –UBSAD, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’la görüşerek acentelerin taleplerini iletti. UBSAD Genel Sekreteri Selma Yılmaz, UBSAD Başkanı Nebil Çelebi’nin Bakanla yaptığı görüşme sonrası taleplerinin yerine getirildiğini ve bilet acentelerine nefes aldırdığını bildirdi.

ubsad-005.jpg

UBSAD Uçak Bileti Satan Acenteler Derneği Genel Sekreteri Selma Yılmaz’ın açıklaması şöyle:

Değerli Meslektaşlarımız,

Yüzyılımızın en büyük krizini yaşamaktayız. Hayatımızda ilk defa sağlığımızdan endişe ettiğimiz gibi bütün uçuşların durmasıyla havayolları ve seyahat acenteleri olarak tamamen işsiz durumda evden aralıklı çalışma ya da tamamen çalışmanın durdurulması gerçeği ile yüzleşmek durumunda kaldık.


Uçak Bileti Satan Seyahat Acenteleri Derneği -UBSAD olarak bu zor günlerimiz için talep ettiğimiz acil kriz paketimiz hakkında 13 mart günü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile ilk görüşmemizde istemiş olduğumuz en az yüzde 50 KOSGEB desteği yüzde 60 ISKUR desteği olarak seyahat acentelerı içinde kabul edildi.

Yine isteklerimizden iç hat biletlerindeki hizmet faturalarımızdaki KDV'nin yüzde 1 olmasıda sağlandı. Nisan, Mayıs ve Haziran ayları SSK,Muhtasar ödeme ertelemelerimizdede 3 ay muafiyet isteğimiz yerine 6 ay öteleme olarak kabul edildı.

ubsad-006.jpg

22 mart Pazar günü olmasına rağmen Bakan, UBSAD’dan tekrar kalan kriz isteklerimizi kendisine vermemizi talep etti. UBSAD Başkanı Nebil Çelebi taleplerimizi Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a ivedilikle iletti.

Bu talepler şöyle:

1-Seyahat acentelerinin mevcut bireysel ve ticari kredi ile ticari kredi kartlarının BDDK ile görüşülerek üç ay ötelenmesi .

2- Seyahat acentelerine uzun vadeli, kolaylıkla verilebilir ilk bir yıl geri ödemesiz düşük faizli KGF kredi desteği,

3-Kosgeb’in acentelere vermeyi planladığı destek paketinden istisnasız bütün seyahat acentelerinin faydalandırılması,

4- Seyahat acentalarının tüketici mahkemeleri nezdinde mağdur olmaması için İptal edilen tur ve uçak biletlerinde hizmet bedellerinin düşülerek ücretin iade edilmesinin yasal hale gelmesi .

5-- Seyahat Acentalarının SGK,Muhtasar ve vergilerinin Mart ayından başlayarak en az 3ay muafiyet getirilmesi .

6-THY ve diğer havayollarının seyahat acentelerine Mart başından itibaren göndereceği tüm churnig ,sistem ve noshow cezaları gibi debit olarak nitelendirilen tüm cezaların kriz süresince affedilmesi

7- 2018 yılı ile 2020 Türsab Aidatlarından seyahat acentelerinin muaf tutulması

8-Seyahat acenteliği ve turizm taşımacılığı faaliyetlerinde KDV oranının 2020 ve 2021 de %5 e sonraki yıllarda ise %12 seviyesine çekilmesi

9-Müze ve ören yerlerine yapılan zamların 2021 yılından itibaren uygulamaya başlanılması

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, uçak bileti satan seyahat acentelerinin kriz döneminde ekstra borç yükü altında kalmaması için THY ve Pegasus Havayolları ile görüşerek 6.maddemizin havayolları tarafından kabul edilmesini sağlayarak acentelerin rahatlamasını sağladı.
 

Diğer maddelerimizin gerçekleşmesi için UBSAD Başkanı Nebil Çelebi hoşgörü ve diyalog ile Ankara nezdinde uğraşılarını sürdürüyor.

Bu kötü günümüzde bize sahip çıkan ve destekleyen aynı zamanda meslektaşımız olan değerli Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a a teşekkürü bir borç biliriz.

Saygılarımızla

UBSAD Uçak Bileti Satan Acenteler Derneği

Selma Yılmaz

Genel Sekreter

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA