19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

BAHREYN’İN KADIN KÜLTÜR BAKANI AL KHALİFA UNWTO’YA ADAY

Bahreyn’in eski Kültür Bakanı, halen Kültür ve Eski Eserler Dairesi Başkanı Mai bint Mohammed Al Khalifa, şimdiki genel sekreter Zurab Pololikashvili'ye karşı UNWTO Genel Sekreter adayı oldu

Bahreyn’in kadın Kültür Bakanı Al Khalifa UNWTO’ya aday

18 Ocak 2021 Pazartesi 09:00

MADRİD - UNWTO’nun18-19 Ocak tarihlerinde Madrid'de yapılacak 113. yürütme konseyinden sonra yapılacak Genel Sekreterliği seçiminde Bahreyn’in eski Kültür Bakanı, halen Kültür ve Eski Eserler Dairesi Başkanı Mai bint Mohammed Al Khalifa aday oldu. Böylece şimdiki başkan Zurab Pololikashvili ile Mai bint Mohammed Al Khalifa arasında rekabet yarışı başladı.

al-khalifa-unwto’.jpg
ARAP TURIZM BAKANLARı KONSEYI DESTEKLİYOR
2017 yılından bu yana görevde olan Zurab Pololikashvili'ye karşı adaylığını koyan Mai bint Mohammed Al Khalifa için Arap Turizm Bakanları Konseyi daha önce adaylığını oybirliğiyle onayladı.
Ançak Pololikashvili’nin yürütme konseyi toplantısında ikinci üç yıl için aday olup göreve devam etmek istediğini açıklayacağı belirtildi. Bu durumda seçimin koronavirüs salgını nedeniyle normal zamanından sonraya muhtemelen Mayıs ya da Eylül'e ertelenmesi bekleniyor.

UNWTO’DA YENI BIR ÇAĞ BAŞLATMAYı AMAÇLıYORUM
Adaylığı için Madrid’de çalışmaları yürüten Mai bint Mohammed Al Khalifa

“Küresel bir salgın sırasında kritik bir zamanda gelir ve turizm dünyası için asla hayal edilmeyen zorluklar yaşanıyor. Bir çok ülkeden destek görüyorum. Hepsine minnettarım. UNWTO’da yeni bir çağ başlatmayı amaçlıyorum. Turizm sektörü için bir paradigma değişikliğinin zamanının geldiğine inananlarınçoğunlukta olduğuna inanıyorum" dedi.

al-khalifa-unwto’-001.jpgMAI BINT MOHAMMED AL KHALIFA KIMDIR?

Mai bint Mohammed Al Khalifa, 2009 yılında Bahreyn Enformasyon Bakanı olarak atanan ilk kadın oldu. Halen Arap Bölgesel Dünya Mirası Merkezi'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Bahreyn Kültür ve Eski Eserler Dairesi Başkanlığını yapıyor. Bahreyn Kültür Bakanı olarak görev yaptığı yıllarda, 2014'te Forbes dergisi tarafından Ortadoğu'nun en güçlü Arap kadınları listesinde altıncı sırada yer aldı. Kültür Bakanı olarak Bahreyn'deki sanatçıları teşvik etmek için çalıştı.

Mai bint Mohammed Al Khalifa, 21 Ekim 2015 tarihinde New York'ta düzenlenen Dünya Anıtlar Fonu'nun 50. Yıldönümünde Bahreyn anıtlarını ve kültürünü korumadaki rolü nedeniyle Gözcü Ödülü'ne layık görüldü.

2017 yılında Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kalkınma Yılı Özel Elçisi seçildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA