20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C
  • Antalya22°C

AZERBAYCAN’A GİRİŞLERDE AŞI KARTI ZORUNLULUĞU KALDIRILDI!

Tarihi zenginliği, göz alıcı mimarisi, çevresindeki doğal zenginlikleri ve doyurucu mutfağıyla büyüleyici bir ülke olan Azerbaycan’a girişlerde artık aşı kartı istenmeyecek.

Azerbaycan’a Girişlerde Aşı Kartı Zorunluluğu Kaldırıldı!

13 Nisan 2023 Perşembe 10:00

BAKÜ - Tarihi zenginliği, göz alıcı mimarisi, çevresindeki doğal zenginlikleri ve doyurucu mutfağıyla büyüleyici bir ülke olan Azerbaycan’a girişlerde artık aşı kartı istenmeyecek.

Azerbaycan, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı seyahat prosedürlerini güncelleyerek, ülkeye girişte “Aşı Kartı” ibraz etme zorunluluğunu kaldırdığını duyurdu. Azerbaycan’a seyahat edecek yolcular, aşı kartı göstermeksizin ülkeye giriş yapabiliyor.

Son yıllarda turizm sektöründe attığı adımlar ile her mevsim turistlerin ilgi odağı olmaya devam eden Azerbaycan’a artık daha kolayca seyahat etmek mümkün.

azerbaycan,-baku.jpgPandemi dönemi boyunca uyguladığı prosedürler ile sağlıklı bir seyahat imkânı sunan Azerbaycan, azalan COVID-19 vakalarını dikkate alarak ülkeyi ziyaret etmek isteyenler için seyahati kolaylaştıracak bir adım daha attı veülkeye girişte “Aşı Kartı” ibraz etme zorunluluğunu kaldırdığını duyurdu.

Pandemi süreci boyunca aldığı tedbirlerle seyahatlerin sağlıklı ve steril bir ortamda gerçekleşmesini sağlayan Azerbaycan, aşı kartı zorunluluğunu kaldırırken seyahat edenlerin kendi güvenlikleri için önerilen tüm sağlık kurallarına uymalarını da tavsiye ediyor.

Son dönemde turizme yaptığı yatırımlarıyla da dikkatleri çeken Azerbaycan’da birinci sınıf oteller, restoranlar ve alışveriş merkezlerinde konforlu bir tatil yaşarken, UNESCO listesindeki Bakü Eski Kenti, Kafkas Dağları, Hazar Denizi ve antik İpek Yolu da dâhil olmak üzere çok sayıdaki tarihi noktada da mistik bir gezi keşfi yapabilirsiniz.

azerbaycan,-baku-001.jpg

Türk Turistlerin de Uğrak Adresi: Azerbaycan

2022'de Türkiye, 311 binden fazla turistle Azerbaycan'a en çok turistin geldiği ilk 15 ülke arasında ikinci oldu. Bu rakamlar Türkiye pazarında yüzde 98'lik bir toparlanmanın yaşandığı bir yılı işaret ediyor.Azerbaycan’ın Başkenti Bakü, hem son dönemde inşa edilen modern mimarisi ve hem de tarihi çok eski yıllara dayanan kültürel mekânlarıyla turistlerin uğrak noktası haline gelirken, bölgedeki bağcılık faaliyetleri de gezginlerin oldukça dikkatini çekiyor.

Yerel şarap endüstrisinin gelişimine odaklanıldığı bu dönemde bağcılığın, şarapçılığın ve şarap turizminin tanıtımına yapılan yatırımlar nedeniyle ülkeye Avrupa Konseyi ve Avrupa Kültür Rotaları Enstitüsü tarafından ödüller verilmişti.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA