20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C
  • Antalya22°C

AYIPLI ÜRÜN İLE TURİSTİ KANDIRAN ESNAF KENDİNİ KANDIRIR

MESO Başkanı Hasan Özcan: Turizmde esnaf turist alışverişinde karşılıklı güven ile müşteri memnuniyetinin altın kuralını 8 asır önce Anadolu Topraklarında Ahi Evran'ın yaktığı 'Ahilik' kültürü güneşidir."

Ayıplı ürün ile turisti kandıran esnaf kendini kandırır

15 Nisan 2023 Cumartesi 10:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA -
Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Hasan Özcan," Turizmde esnaf -turist alışverişinde karşılıklı güven ile müşteri memnuniyetinin altın kuralını 8 asır önce Anadolu Topraklarında Ahi Evran'ın yaktığı 'Ahilik' kültürü güneşidir."dedi.
Manavgat-Side'de 2023 turizm sezonun 20 Nisan'da başlayacağını belirten MESO Başkanı Hasan Özcan, Manavgat'ta 10 bini odalarına kayıtlı Gündoğdu- Kızılot Turizm Merkezi arasında 20 binin üzerinde uluslararası ticaret kurallarını yerine getiren 'turizmci esnafın bulunduğu. söyledi. Hasan Özcan " Kadim Anadolu topraklarında asırlardır esnaflık yapmada dillere pelesenk olmuş çok güzel bir söz var. Oda,adamın kendi dükkanında bal ve pekmez satıyor ama; yüzü sirke satıyor. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkar. Dürüstlük dünya durdukça ve döndükçe her zaman değerini yitirmeyen akçedir dedi.

turist,-esnaf,-alisveris-007.jpg
TEBESSÜM ETMESİNİ BİLMEYEN DÜKKAN AÇMASIN

Turizm sektöründe runde esnaflık yapmanın aynı zamanda ülke insanı ve esnafını temsil etmede büyük mesuliyet sahibi olduğunun altını çizen MESO Başkanı Hasan Özcan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:" Tatile gelen bir Alman,bir İngiliz, bir Hollandalı, bir Rus,bir İskandinavyalı turist Antalya'da turiste ürün satarken müşteri memnuniyetini ön planda tutarsa aynı zamanda bir sonraki yılın erken rezervasyonunu yapmış demektir. Turisti aldatan ve ayıplı ürün satan sadece kendini aldatır. Böylece Ahilik Kültürünün 8. asırlık Pabucu Dama atılma sözü gerçekleşmiş olur. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed ((sav ) çok güzel kutlu sözu var:. "Aldatan bizden. değildir."

Pandemi sonrası geçen sene başta olmak üzere Manavgat'ta turizmci esnafının iyi bir sezon geçirdiğini vurgulayan MESO Başkanı Hasan Özcan, 2023 turizm sezonu sonunda başat milletlerin Alman,İngiliz, İskandinav ve Rusya Federasyonu ülkelerinin şekillendirecegine yürekten inandığını sözlerine ekledi.turist,-esnaf,-alisveris-005.jpgturist,-esnaf,-alisveris-006.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA