19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

AYDOĞAN: PANDEMİDE YAŞLI ALMAN TURİST KAYBI; YÜZDE 80

TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, kış döneminde Almanya ve Avrupa ülkelerinde yaşlı turistler soğuktan kaçarak kısa süreli Side-Manavgat destinasyonuna tatile geldiklerini kaydetti.

Aydoğan: Pandemide yaşlı Alman turist kaybı; yüzde 80

20 Mart 2021 Cumartesi 15:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA -
Antalya Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, 2020 yılı pandemide bölgelerinde emekli ve yaşlı turist kaybının yüzde 80 olduğunu söyledi.
TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, yaptığı açıklamada, kış döneminde Almanya ve Avrupa ülkelerinde yaşlı turistler soğuktan kaçarak kısa süreli Side-Manavgat destinasyonuna tatile geldiklerini kaydetti.
tisoyab-baskani-huseyin-aydogan-020.jpg
-yasli-alman-turist.jpg

Tatile gelenlerin yüzde 65'ni Alman, Hollanda ve Belçikalı yaşlı turistlerin oluşturduğunu belirten Aydoğan şunları anlattı: ''Kış döneminde Alman yaşlı turistlerin gelmesine bağlı otellerin doluluk oranı yüzde 40- 50 oranında doluluk oranına sahip. Bu doluluk oranına sahip; olmasına bağlı turizm çalışanları istihdam ediliyordu. Çoğu zaman yaşlı turistler gelmesine bağlı açık olan konaklama tesisleri turizm çalışanları istihdam etmek için zarar etmelerine rağmen konaklama tesislerini açık tutuyordu. Fakat 2020'de pandemi tedbirleri kapsamında yaşlı Alman ve Avrupalı gelmeyince kaybımız yüzde 80 oldu.''
-yasli-alman-turist-001.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA