19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

AYDOĞAN: AVRUPALI TURİST KAYBINI 2021'DE TELAFİ EDECEĞİZ

TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan: ​​​​​​​Aşı çalışmaları 2021 yılı turizm sezonu için çok büyük umut. Geçen yıl kaybettiğimiz Alman ve Avrupalı turist kaybını telafi edeceğimize inanıyorum.

Aydoğan: Avrupalı turist kaybını 2021'de telafi edeceğiz

06 Mart 2021 Cumartesi 15:00

AYDOĞAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA
- Antalya Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, '' Pandemi nedeniyle 2020 yılı Antalyalı turizmciler için kayıp bir yıl oldu. Geçen yıl Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında bölge destinasyonu başta Alman ve Avrupalı turist kaybı yüzde 80.

tisoyab-baskani-huseyin-aydogan-019.jpg
Aşı çalışmaları 2021 yılı turizm sezonu için çok büyük umut. Geçen yıl kaybettiğimiz Alman ve Avrupalı turist kaybını telafi edeceğimize inanıyorum. Yüzde 80'lik Alman ve Avrupalı turist kaybını yüzde 15 seviyesine çekmek istiyoruz. 2021 turizm sezonunun Batı ülkelerinde 4 Nisan'da kutlanmaya başlayan Paskalya Bayramı tatili ile başlayacağını umut ediyoruz. Otelciler sezon açmak için tüm çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.'' dedi.

tisoyab-baskani-huseyin-aydogan-020.jpgPandemi de Antalya turizminin Alman ve Avrupalı turist açığını Rus, Belarus, Polonya ve Ukraynalılar kapatmaya çalıştığını belirten Aydoğan, Manavgat- Side destinasyonunun 40 yıldır tatil yapmada 'başat'' milletin Alman ve Hollandalılar olduğunu kaydetti. Pandemi tedbirleri kapsamında sonbahar ve kış döneminde otellerin kapalı olması nedeniyle yüzde 98'ini kaybettiğini altını çizen Aydoğan şu bilgileri verdi:''

tisoyab-baskani-huseyin-aydogan-021.jpgAntalya Side'de yılın 365 gününün 298 günü güneşli olduğu için başta Alman ve Avrupa ülkeleri emekli ve yaşlıların kışın ağırlamada çok büyük avantaja sahip. Pandemide Alman ve Avrupalı turist kaybımız yüzde 80. Turizm sektörü pandemi de son 40 yılın en kötü turizm sezonunu yaşadı. Avrupalı turizmciler, pandemi dönemini İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra yaşanan en büyük kriz ve buhran diye tanımlıyor. Side'de güneşli sayısı Akdeniz çanağı ülkelere çok fazla olması nedeniyle kışın Almanya ve Avrupa ülkelerinde soğuk ve kardan evlerinden çıkamazken Titreyengöl, Side Antik ve Sorgun Çamlığında doğa yürüyüşü trekking ve Nordic Walking yapıyor. kaldığın otelin havuzun başında güneşlenerek kitap okumanın keyfini çıkarıyor. ''
tisoyab-baskani-huseyin-aydogan-022.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA