19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

AYDER YAYLASI'NA OTOPARK VE OTEL YAPILACAK

AKP Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Ayder Yaylası'nda otel ve otopark inşaatına başlayacaklarını söyledi.

Ayder Yaylası'na otopark ve otel yapılacak

02 Eylül 2019 Pazartesi 11:00

RİZE- Yayladaki salıncaklar sökülmeye devam edilirken bölgede incelemelerde bulunan AKP Rize Milletvekili Muhammed Avcı, "Ayder’de bir dönüşüm başlatıyoruz. Otopark ihalesi ve otel yapılmaya başlanacak. Dönüşüme tabi tutulacak binaların yapı çalışmalarına başlanacak" dedi.

ayder-003.jpgRize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda, görüntü kirliliği oluşturduğu gerekçesiyle tartışılan, kaldırılması için sahiplerine 1 Eylül'e kadar süre verilen salıncakların sökümü sürüyor.

ak-partili-avci-ayder-yaylasi.jpgAyder Yaylası’ndaki tüm salıncakların kaldırılacağını belirten Avcı şunları anlattı: “Ayder’in tarihi fotoğrafının olduğu bölgede uygunsuz yapılar yapıldığını, doğası ile uygun olmayan salıncak tiplerinin yapıldığını görmüştük. Salıncakların hepsini kaldıracağız. Rize Valiliği tebligatları gönderdi. Salıncakları kaldırmayanlar için kolluk kuvvetleri ile orayı asli hüviyetine kavuşturmuş olacağız. Ayder’in tarihi fotoğrafının çıktığı çayırlık mera alanını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eli ile kamulaştıracağız. TOKİ Başkanımız ile görüştük. Kamulaştırma kararları çok yakın bir zamanda alınıyor ve vatandaşlarımıza tebliğ edilecek. Rize’nin önemli bir değerini, markasını korumaya çalışıyoruz. Ayder’de bir dönüşüm başlatıyoruz. Otopark ihalesi ve otel yapılmaya başlanacak. Dönüşüme tabi tutulacak binaların yapı çalışmalarına başlanacak. Ayder’i dünyanın en önemli turizm merkezi haline getirme gayretinde olacağız. Ayder, Sayın Cumhurbaşkanımızın da üzerinde titizlikle durduğu, hassasiyetle Türkiye’nin hemen her noktasında anlattığı görüntüye dönmüş olacak.” 

kaymakam-vekili-bayram-sagir,.jpgSALINCAKLARIN ÇOĞU KALDIRILDI
Ayder Yaylası'ndaki salıncaklar, tebligatların ardından dün kaldırılmaya başlandı. Bölgede 6 kişi, salıncaklarını kaldırdı. Bazı salıncak sahiplerinin talebe dikkat çekmek için zincirleyip, kullanıma kapattığı salıncaklar da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü, İl Özel İdare, Çamlıhemşin Belediyesi ve jandarma ekiplerince saat 05.00 sıralarında söküldü. Yaylada bulunan 56 salıncaktan çoğu sökülüp, demirleri bölgeden kaldırılırken, oluşan çukurlar ise toprakla kapatılarak, çimlendirme çalışması yapıldı.  
Rize'nin Çamlıhemşin Kaymakam Vekili Bayram Sağır, ilçedeki ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda görüntü kirliliği oluşturduğu gerekçesiyle tartışılan salıncakların kaldırılmasıyla ilgili konuştu. Çalışmaların gün içinde tamamlanacağı belirten Sağır, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın en son Rize seyahatinde de verdiği talimat üzerine, Ayder'in eski güzelliğine tekrar kavuşabilmesi amacıyla bu alanda bulunan salıncakların kaldırılması işlemine başlandı Dün itibarıyla 25 salıncaktan 12 tanesini vatandaşlarımız, zaten yapılan bildirimler üzerine kaldırmışlardı. Bugün 15 salıncağı Özel İdare ekiplerimizle kaldırdık. Kalan 8 salıncağı da yine vatandaşlarımız kendi imkanlarıyla kaldırmaya başladılar. Zaten alanda gördüğünüz gibi sadece 3-4 salıncak kaldı, onların da şu an için yine kaldırma süreci devam ediyor. Gün bitiminde bunların tamamı Ayder'den kaldırılmış olacak" dedi.
 

Kaynak: Gazete Rize
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA