19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

AYAKTA KALMAK İÇİN ÇEKTİĞİMİZ KREDİLERİ ÖDEYEMİYORUZ!

Türkiye turizminin en büyük destinasyonu Side-Manavgat destinasyonunda ''turizmci esnafı çok zor durumda kaldı

Ayakta kalmak için çektiğimiz kredileri ödeyemiyoruz!

21 Ocak 2021 Perşembe 09:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA -
2020 yılı turizm sezonunda Alman ve Avrupalı turist kaybı 300 bin yatak kapasiteli Türkiye turizminin en büyük destinasyonu Side-Manavgat destinasyonunda ''turizmci esnafı çok zor durumda kaldı. Turizmci, esnası aldığı kredileri ödeyemeyenin sıkıntısını içinde. Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, '' Pandemide Manavgat'a Alman ve Avrupalı turist gelmeyince bin 1600 turistik pazarlarda sergi açan esnaf çok zor durumda. Ayakta kalmak için çektikleri kredileri ödeyemez hale geldi. Pandemi tedbirleri kapsamında her yıl 5 milyon turistin tatil ettiği Side-Manavgat destinasyonunda pazar canlılığını Alman ve Avrupalı turistler oluşturuyordu. Sezonda gelen Polonyalı, Ukraynalı, Belarus ve Rus turistlerin gelmesi turistik pazarda sergi açan esnaf ile sabit dükkan sahibi esnafa bir kazanç sağlayamadı. Çoğu esnaf açtığı sergisini siftah yapmadan sergisini kapattı. '' diye konuştu.

turizmci-esnafi-.JPG
MANAVGAT'TA TURİZMCİ ESNAFI EKONOMİK DARBOĞAZDA
Manavgat'ta turistik giysi satıcısı Cafer Dumlupınar, yaptığı açıklamada, Hem Alman hemde Avrupalı turist gelmeyince 15 bin turist çok zor durumda kaldığını söyledi. Cafer Dumlupınar,''Covid 19 Kısıtlama tedbirleri turist gelmemesi yanı sıra halkın da evlerinden çıkıpta maddi sıkıntı içinde olduğunda alışveriş yapmadığını altını çizen Dumlupınar,'' Esnaf ekonomik darboğazda, ayakta kalmayı bankalardan çektiği kredilerle sağlıyor. Kredi ödemeleri başladı. Hem turist yokluğu hemde alım yapma gücünün olmaması esnafın belini büktü. Covid 19 Korunma tedbirleri kapsamında Almanya esnafına karşılıksız 2 bin 600 Avro destekte bulundu. Bizde ise esnaf cami avlusuna bırakılan sahipsiz çocuk gibi. '' ifadesinde bulundu.

turizmci-esnafi--001.JPGTURİSTLER YEMEKTE OTURACAK YER BULAMIYOR
Manavgat Kapalı Çarşı'da Restoranı bulunan turistik restoran işletmecisi Hacı Çayır, 10 gün önce Rus kökenli 4 Alman turistin dükkanından et döner aldığını aldıktan sonra, aldıkları dönerleri dükkan önündeki masada yiyebilir miyiz diye izin istediklerini kendisinde olur dediğini 25 dakika sonra 3 polisin '' turistlere pandemi de yemek yedirmeden 5 gün dükkan kapatma cezası aldığını söyledi. Hacı Çayır, aldığı ceza ile ilgili şu bilgileri verdi: ''Covid 19 Kısıtlama tedbirleri kapsamında Antalya'ya tatile gelen turistler dışarı çıkma gezme serbest. Fakat turist acıkınca yemek yemek istediğinde paket servisi mi yapacaksınız. Ayrıca turist döner aldı. Nerede yiyecek banklara oturarak mı yiyecek diyeceğim. Oda Antalya'da, Antalya Valiliği kararıyla Covid 19 kısıtlamalarında tüm oturma bankları yerel yönetimler tarafından oturuma kapatıldı. Turist aldığı bir adana Kebap, tavuk döner, yada herhangi ızgara türü yiyeceği nereden yiyecek?. Turiste hem yolda yürü hem de aldığın yiyeceği yemi diyeceksiniz.?. Pandemi kısıtlamaları turizm yöreleri hesaba katılmadan aceleyle alınmış bir karar olduğuna inanıyorum. Bir turist aldığı yiyeceği yemek için oturacak yer bulamaması Türkiye turizmi adına utanç verici bir durum. ''
turizmci-esnafi-.jpg
turizmci-esnafi--001.jpgturizmci-esnafi--001.jpg
turizmci-esnafi--002.jpg

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA