20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

AY CRUİSE GROUP: TÜRKİYE KRUVAZİYER TURİZMİNE ÖNEM VERMELİDİR

AY Cruise Group Başkanı Çetin Ay: Türkiye’de artık otel yapacak koy kalmadı. Otel yapmak için talep çok, yer yok! Doğa betonlaşma nedeniyle can veriyor. Kruvaziyer turizmine öncelik verilmelidir

AY Cruise Group: Türkiye kruvaziyer turizmine önem vermelidir

02 Nisan 2023 Pazar 09:00

İSTANBUL- Dünyada kruvaziyer sektörü pazar büyüklüğünün 40 milyar dolarlarda dayandığı dönemde üç yanı deniz olan Türkiye’nin bu sektörden yeterince pay alamadığını belirten AY Cruise Group Başkanı Çetin Ay, “Türkiye’de artık otel yapacak koy kalmadı. Otel yapmak için talep çok, yer yok! Doğa betonlaşma nedeniyle can veriyor. Artık kruvaziyer turizmine öncelik verilerek turizmin bu çok değerli gelir kaynağından Türkiye faydalanmalıdır” dedi.

ay-cruise-group-başkani-cetin-ay.jpg

GEMİ ÜRETİMİ VE BAKIMINI PLANLIYORUZ
Çetin Ay, Türkiye'de deniz turizmine ilişkin kültürün henüz oluşmadığına dikkat çekerek şunları söyledi: “AY Cruise Group olarak Türkiye'deki potansiyeli ortaya çıkarmak için buradayız! Kruvaziyer turizmi dünyanın birçok ülkesinde en çok tercih edilen turizm şekli haline geldi. Ama bu sektör Türkiye'de henüz gelişmemiş bir pazar olarak kaldı. Türkiye’nin dünya kruvaziyer turizmi pastasından pay alabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AY Cruise Group yatırım ortaklığı olarak sadece kruvaziyer turlarını kalıcı olarak Türkiye’ye kazandırmayı değil, aynı zamanda kruvaziyer gemi üretimini ve gemilerin modernizasyonularını da Türkiye’ye taşımayı planlıyoruz.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ DENİZ TURİZMİNDEDİR
AY Cruise Group Başkanı Çetin Ay, Türkiye'deki kruvaziyer turizmine ilişkin mevzuat boşluğunu doldurmak için çalıştıklarını belirterek şunları anlattı: . “Dünya da birçok ülke bu pazarı profesyonelce yönetirken, Türkiye'nin bu sektörde geride kalmaması gerekiyor. Türkiye'nin deniz turizminin geleceği kruvaziyer turizminde yatıyor ve AY Cruise Group olarak, Türkiye'yi bu alanda dünya çapında bir oyuncu haline getirmek için çalışıyoruz" dedi.

ay-cruise-group-başkani-cetin-ay.pngkultur-ve-turizm-bakani-,-mehmet-nuri-ersoy,-007.png
Türkiye limanlarına bugüne kadar gelen en büyük yolcu gemisi olma özelliğini taşıyan “Costa Venezia” Galataport İstanbul'a yanaştığında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy gemiyi ziyaret etti. 64 metre yüksekliğinde, 5 bin 100 yolcu kapasiteli Costa Venezia’yı dolaşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da eşlik etti.

İSTANBUL'U HOME-PORT LİMANI YAPTIK
AY Cruise Group Başkanı Çetin Ay şöyle devam etti" Türkiye'nin deniz turizmindeki potansiyelini göstermek için yola çıktık, Costa Venezia adlı gemi ile dünya deniz turizminin yüzde 50'sini kontrol eden bir organizasyonun parçası olarak İstanbul'u home-port limanımız yaparak, Türkiye'yi deniz turizminin merkezi haline getirdik.

ZENGİN TURİST TAŞIYORUZ
Turizm sektörünün gelecek vadeden birçok ayrı dalı bulunuyor. En az masrafla en çok kar getiren, en zengin turistleri misafir eden kruvaziyer turizmi bunlardan biridir. Üst düzey gelire sahip zengin turistlerin en pahalı 5 yıldızlı otellerde konaklamaktan sıkıldığı bir dönemde, Türkiye'de 7 yıldızlı gemilerde misafir ediyoruz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON DAKİKA