20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

AVUSTRALYA SINIRI AÇTI, HAVALİMANINDA DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Sidney havaalanında 704 günlük Covid kısıtlamalarının ardından insanlar yeniden bir araya gelirken gözyaşları içinde duygusal sahneler yaşandı.

Avustralya sınırı açtı, havalimanında duygusal anlar yaşandı

22 Şubat 2022 Salı 17:00

SİDNEY-Avustralya’nın Sidney havaalanında aileler, arkadaşlar ve aşıklar 704 günlük Covid kısıtlamalarının ardından yeniden bir araya gelirken gözyaşlarıiçinde duygusal sahneler yaşandı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ve Avrupa Konseyi de dahil olmak üzere bir dizi uzman kuruluş, yaz boyunca artan Covid-19 vaka sayıları nedeniyle Avustralya'ya seyahate karşı uyarıda bulunurken, federal hükümet sınırları açık tutma sözü verdi.

sidney-havaalani.pngsidney-havaalani-001.png

sidney-havaalani.jpgSidney havaalanında bulunan Federal Ticaret, Turizm ve Sanayi Bakanı Dan Tehan, 'Bugün dünyaya yeniden katıldık' diyerek Avustralya turizm endüstrisi için “harika bir gün” olduğunu söyledi. Bir minibüsünün üzerine kurulu DJ, yolcuları müzikle karşıladı.

sidney-havaalani-006.jpgBakan Tehan, takım elbise ceketinin altında "Tekrar hoş geldiniz" yazan parlak mavi bir tişörtle Sydney havaalanında partiye katıldı. Tehan şunları söyledi:"İnsanların nasıl birleştiğini görmek - sarılmalar, gözyaşları - harika oldu. Gelecek çok ama çok parlak görünüyor. Sınırı açık tutmak için mümkün olan her şeyi yapacağım."

Sabah 6.20'de, Los Angeles'tan bir Qantas uçağı, Sidney havaalanına ilk inişi yaptı ve uluslararası seyahat üzerindeki 704 günlük kısıtlamanın sona erdiğini işaret etti.

sidney-havaalani-001.jpgYeni Güney Galler başbakanı Dominic Perrottet, eyalet dünyaya yeniden katılırken havada bir "vızıltı ve heyecan" olduğunu belirterek şyl konuştu: “Uzun bir yolculuk oldu, Covid üzerinden uzun bir yolculuk. Ama sadece burada değil, ülkemizin her yerinde sınırlarımızın açık olması insanların hayatlarında gerçek bir fark yaratacak; ailelerin yeniden birleştiğini görüyoruz … Uluslararası öğrenciler geri dönüyor.Bugün dünyaya yeniden katıldık ve bu ne kadar olumlu bir şey"

sidney-havaalani-005.jpgGelen yolcu salonunda yolcular, koala ve kanguru oyuncakları, Vegemite ve okaliptüs dalları ile karşılanırken, bir otobüsün tepesindeki bir DJ, Men at Work's Down Under ve Yothu Yindi's Antlaşması gibi Avustralya hitlerini çaldı.

sidney-havaalani-003.jpgMüzik çalarken arkadaşlar ve aile "eve hoş geldin" balonlarına ve buketlerine sarıldı.

sidney-havaalani-004.jpgYanlarında, göz kamaştırıcı yüz maskeleriyle, yüksek topuklu ayakkabılarla ve Avustralya bayrağı parıldayan pelerinlerle süslenmiş travestiler gelenleri tezahüratla karşıladı.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA