19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

AVUKATLAR DEPREMZEDE YAKINI TUTUKLULARLA KONUŞMAKTA ZORLANIYOR

Avukatlar, depremde yakınlarını kaybeden yaralı veya ulaşılamayan yakınları bulunan mahkumlara görüşmed durumu söylemekte zorlandıklarını belirtiyorlar.

Avukatlar depremzede yakını tutuklularla konuşmakta zorlanıyor

16 Şubat 2023 Perşembe 11:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Avukatlar, cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü müvekkillerini ziyarette en fazla depremde yakınlarını kaybetmiş, yaralı ve halen haber ulaşılamamış depremzedelerin mahkumlara görüşmede söylemekte zorlandıklarını söylüyor.
Antalya Adalet ve İnsan Hakları Platformu(AHİP) Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,6 şiddetindeki Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük depremlerinden biri olan  sarsıntıdan 10 ilde çok büyük bina yıkımının olduğunu belirten AHİP Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu, '' Cezaevi ziyaretlerinde  müvekkillerinin en fazla zorlandığı ve boğazına depremde yakını, eşini, çocuğunu, annesini, babasını, kardeşini, halasını , teyzesini dayısını, amcasını , dedesini, ninesini kaybettiğini söylemek çok zor oluyor. Tutuklu da olsa hükümlüde olsa zaten her bir mahkum hürriyetinden mahrum. Birde böylesi acı bir haberi duyunca yıkılıyor. Çoğu avukat arkadaşlarımız cezaevlerinde avukat müvekkil görüşmelerinde metanetini koru sada çıkışta gözyaşlarını tutamıyor. Allah hiç kimseye böylesi bir acı yaşatmasın. Hele özgürlüğü elinden alınan birinin yakını enkazın altında kaybetmesi çok büyük bir yıkım. Cezaevlerinde bu tür haber verilmesi sonrası psikolog ve inanç öğreticisi uzmanı görevli,ler olması şart..' diye konuştu. 

               DÜŞÜNCE SUÇLULARI ACİL TAHLİYE EDİLMELİ

Deprem felaketi sonrası ülkede acilen İnfaz Yasası Sisteminin değişmesi gerektiğini  vurgulayan  AHİP Başkanı Av. Gündoğdu,''Dünyanın çoğu ülkesinde hatta İran'da bile pandemi döneminde tüm tutuklu ve hükümlüler tahliye edildi. Bizdede acilen cinayet, ağır cebir, işkence ve bilinçle cana kıyma, tecavüz, taciz, hırsızlık, şebeke hırsızlık çetesi, Çocuk istismarında bulunanlar ile uyuşturucu tacirleri hariç , tüm fikir, ifade, düşünce ile Evrensel hukukta tanımı olmayan suçlardan hükümlü ve tutuklu bulunan düşünce suçu kapsamında hepsinin ivedik ile tahliye edilmesi lazım. Ülkemizde  dünyada en fazla düşünce suçlusu olan ülke. Şu anda İskandinavya ülkesi Finlandiya Helsinki Cezaevinde bir tek tutuklu ve hükümlü yok. Tutuklu yargılama Avrupa İnsan Hakları Sözleşmes(AİHS) hükümlerine aykırı . Acil İnfaz düzenlemesi gerekir. Düşünce suçluları acil tahliye edilmeli.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON DAKİKA