19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

AVRUPALI TURİST YOK, MANAVGAT ESNAFINA YILBAŞI TATSIZ GELİYOR

Dünya turizmini vuran pandemi başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turistlerin yolunu kesince, Noel öncesi Manavgat esnafını da zor durumda bıraktı.

Avrupalı turist yok, Manavgat esnafına yılbaşı tatsız geliyor

19 Aralık 2020 Cumartesi 12:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA
- Antalya'da turizmci esnafı, yılbaşı öncesi Noel Bayramı tatili için Avrupalı turistler gelmeyince zor durumda kaldı. 2020 yılı Antalya'da turizmci esnafı için kayıp ve zor yıl oldu.Tabiri caizse Manavgat esnafı pndemi öncesi kurulan Noel pazarları bereketini mumla arıyor.
Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, turizm kenti Manavgat'ta turistik pazarlarda sergi açan bin 600 seyyar esnafın bulunduğunu söyledi.
manavgat-esnafi-icin-yilbas.jpgAntalya'da mart ayından itibaren pandemi tedbirleri kapsamında turist gelmemesine bağlı sabit ve seyyar esnafın ekonomik olarak çok zor durumda olduğunu belirten Sami Dursun Doğan, ''1'nci pandemi tedbirleri kapsamında çoğu esnafımız Alman ve Avrupalı turist gelmemesine bağlı turistik pazarlarda sergi açamadı. A çanlar da siftah yapmadan sergilerini ve dükkanlarını kapattı. 2020 yılı turizm kenti Manavgat'ta sabit ve seyyar turizmci esnafı için kayıp yıl oldu. Kısmen haziran, temmuz ve ağustos aylarında sabit ve seyyar esnafımız Rus,Ukraynalı ve Polonyalı turistlerin gelmesiyle sergilerini açtılar, fakat bölgemizde 35 yıllık Alman turist ağırlama geleneğimiz var. .Alman ve Avrupalı turistler alışveriş yapan turistler. Rus turistler ise genelde hediyelik Türk Lokumu, helva ve takı türü hediyelik alıyor.'' dedi.

manavgat-esnafi-icin-yilbas-001.jpgPandemi öncesi Manavgat'ta turistik pazarlarda Noel Bayramı tatili nedeniyle bölgedeki otellere yoğun Alman ve Avrupalı turistlerin geldiğinin altını çizen Doğan şu bilgileri verdi:'' Yılbaşı öncesi Manavgat'a tatile gelen Alman ve Avrupalı turistler turistik pazarlardan yaptıkları alışverişi esnafın yüzünü güldürdü.Turist olmayınca esnafımızın çoğu turistik pazarlarda sergi açmıyor. 2020 pandemi nedeniyle turizmciler ve esnaf için kötü yıl oldu. Umudumuz 2021 yılı turizm sezonunda. İnşaallah 2021,2020'yi aratmaz!.'

manavgat-esnafi-icin-yilbas-002.jpg
manavgat-esnafi-icin-yilbas-003.jpg
manavgat-esnafi-icin-yilbas-004.jpg
manavgat-esnafi-icin-yilbas-005.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA