19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

AVRUPALI TURİST KAYBI MANAVGAT ESNAFINI BİTİRME NOKTASINA GETİRDİ

Aşıya bağlı 2021 yılı turizm sezonu sonunda Alman ve Avrupalı turist beklenti çok yüksekti. Fakat pandemide ikinci ve ğüçüncü dalga beklentileri boşa çıkarttı.

Avrupalı turist kaybı Manavgat esnafını bitirme noktasına getirdi

21 Ağustos 2021 Cumartesi 12:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
 Antalya Manavgat Kapalı Çarşı Esnafını Koruma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Muzaffer Büyük, her yıl 5 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Manavgat'ın turistlerin alışverişte yoğun ilgi gösterdiği çarşılarının Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında 18 aydır çok zor günler geçirdiğini söyledi.

avrupali-turist-kaybi-.jpgDünya Sağlık Örgütü(DSÖ)'nün pandemi ilan etmesine bağlı tatil amaçlı seyahat kısıtlamasından en fazla etkilenen destinasyonlardan birinin de   Manavgat-Side destinasyonu olduğuna dikkat çeken Başkan Muzaffer Büyük,'' Pazarın turist portföyünü uzun yıllardır Alman ve Avrupalı turist oluşturuyor. 2020 yılında bölgemizin Alman ve Avrupalı turist kaybı yüzde 79 oldu. İskandinav turist kaybı yüzde 100 olmuştu.  Aşıya bağlı 2021 yılı turizm sezonu sonunda Alman ve Avrupalı turist beklentimiz çok yüksekti. Fakat pandemide ikinci ve ğüçüncü dalga beklentilerimizi boşa çıkarttı.Çoğu esnafımız siftah yapmadan dükkanını kapatıyor. '' dedi.     

avrupali-turist-kaybi--001.jpgARAP ÜLKE VATANDAŞLARI RESTORANLARI SEVİNDİRDİ!

 Kapalı çarşıda restoran işletmeciliği yapan Mehmet Çayır, pandemi kısıtlamaları ve tam kapanma  kapalı çarşıda turistlere hizmet veren yeme içme sektörü çok büyük mağduriyet yaşadı. Tam kapanmada restoran ve cafeler 1 Haziran'da  hizmete açıldığını belirten Mhmet Çayır,'' Manavgat'a turistler 1 Temmuz'dan itibaren gelmeye başladı. İşletmenin aylık kira, elektrik, su, SGK primi, eleman maaşları 50 bin liranın üzerinde.Şu anda  işletmemiz 50 gündür çalışıyor. Covid 19 vakalarının artması nedeniyle sezon bitimi 15 Ekim'i bulur mu hiç bilmiyoruz. Belirsizlik var. Bölgemize gelen Alman turist oranı yüzde 3 seviyesinde. Bölgemize Rus, Polonyalı, Ukraynalı, gurbetçiler ile Almanya ve Avrupa ve İskandinav ülkelerinde yaşayan Arap ülke vatandaşları geliyor. Restoran işletmeleri olarak Avrupa'da yaşayan Arap ülke vatandaşları da olmasa işimiz çok zor. Özellikle Almanya, Belçika, Hollanda, Norveç, Çekya'da Avusturya'da, Lüksemburg, İsviçre'de , Danimarka ve İsveç'te yaşayan Arap ülkeleri Hindistan, Moroka, Cezayir, Irak, Suud, Birleşik Arap Emirlikleri(BAE), Pakistan, Srilanka, Kosova, Arnavutluk, Bosna Hersek gibi ülke vatandaşları yeme içme sektörünü son 20 gündür canlandıran oldu. Onlarda olmasa işimiz çok zor. Rus, Ukraynalı turistler otel dışında bir şey yemezler. '' diye konuştu.
avrupali-turist-kaybi--002.jpg

avrupali-turist-kaybi--003.jpg

avrupali-turist-kaybi--004.jpg

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA