19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

AVRUPALI İŞİTME ENGELLİLER YAVRU CARETTALARI İZLEDİ

Avrupa İşitme Engelliler Spor Organizasyonu (EDSO) komitesi ile Side Square Hotel'in özenle koruduğu yuvadan çıkan minik carettaların denize giden yolculuğuna birlikte şahit oldu.

Avrupalı işitme engelliler yavru carettaları izledi

07 Ağustos 2024 Çarşamba 14:00

Abdurrahman Büyükkeskin-
Manavgat/Antalya - Avrupalı işitme engelliler Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir beş yıldızlı otelin plajında   caretta caretta deniz kaplumbası yumurt bırakma ve yumurtadan çıkma ve denize ulaşması ve üreme alanları ile ilgili bilgi aldı.Yumurtadan çıkan yavru carettaların denize ulaşmasını izledi.

avrupali-isitme-engelliler-.jpgavrupali-isitme-engelliler--001.jpgavrupali-isitme-engelliler--001.jpgManavgat Kaymakamlığı Engelliler Koordinatörlüğü ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen Avrupa İşitme Engelliler Spor Organizasyonu (EDSO) komitesi ile Side Square Hotel'in özenle koruduğu yuvadan çıkan minik carettaların denize giden yolculuğuna birlikte şahit oldu.

Side Square Hotel'in organize ettiği buluşmaya ülkemizi ziyarete gelen misafirler de katılım gösterdi. Böylece uluslararası işaret dili de dahil olmak üzere birçok farklı dilde deniz kaplumbağalarının yaşamlarını tanıtıldı.Avrupa ülkelernden gelen işitme engelillilere İşitme Engelliler Tercümanı Kuddusi Aydın yaptı.

avrupali-isitme-engelliler--002.jpgavrupali-isitme-engelliler--002.jpgavrupali-isitme-engelliler--003.jpgavrupali-isitme-engelliler--003.jpgManavgat Sorgun da yer alan Deniz Kaplumbağaları Akdeniz Fokları ve Kum Zambakları(DEKAFOK) Kıyı Kenar Derneği Başkanı Seher Akyol,Avrupa'dan gelen işitme engellilere caretta caretta deniz kaplumbağaları hakkında bilgi vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.Başkan Seher Akyol,''Avrupa'dan gelen misafirlerimizecaretta caretta deniz kaplumbağalarının yumurta bırakma alanları ile ilgili bilgilendirme yaptık.İşitme engelli misafirlere işitme engelli tercümanı Kuddusi Aydın eşliğinde bilgilendirme yaparak birlikte yumurtadan çıkan yavruların denize ulaşmasını izledik. 
avrupali-isitme-engelliler--004.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA