23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

ATLASJET"TE YENİ DÖNEME GİRDİK

Bu yaz iç pazarda yüzde 10 civarında artış öngördüklerini söyleyen Atlasjet "in patronu Murat Ersoy , yeni bir döneme girdiklerini söyledi

Atlasjet"te yeni döneme girdik

18 Şubat 2008 Pazartesi 16:20

İSTANBUL- Bu yaz iç pazarda yüzde 10 civarında artış öngördüklerini söyleyen Atlasjet "in patronu Murat Ersoy , yeni bir döneme girdiklerini söyledi. 

Kampanyalar düzenleyen Atlasjet "te erken bilete yüzde 20, 65 yaş üzerine yüzde 25 indirim var.

BU yaz turizmde beklenen hareketlilik Atlasjet "i harekete geçirdi. "Yeni dönem" sloganıyla yeni bir pazarlama stratejisi belirlediklerini söyleyen Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy "Turizm bu yıl iyi geçecek, uçak kullanımı artacak. Ön rezervasyonlardan bunu anlıyoruz. Bizim şu andaki doluluk oranımız yüzde 88. Bu daha da artacak. İç pazarda yüzde 10, dış pazarda özellikle Avrupalı ve Rus turistler ağırlıklı olmak üzere yüzde 15 civarı bir artış bekliyoruz. Yeni dönemde bir hafta önce bilet alana yüzde 20 oranında, 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne de yüzde 25 indirim de var" diye konuştu.


BÖLGESEL JET YATIRIMI

 

MEVCUT uçaklarla Türkiye "nin coğrafi konumundan dolayı bazı pistlere gidilemediğini belirten Ersoy , bu nedenle Türkiye "de ilk defa bölgesel jet yatırımı yaptıklarını belirtti. Bunun için 90 koltuk kapasiteli 3 özel uçak getirdiklerini ifade eden Ersoy , bu uçaklarla Çanakkale , Edremit , Siirt , Uşak , Tokat gibi şehirlere uçuş gerçekleştirdiklerini söyledi. Ersoy "Bu uçakların koltuk maliyetleri büyük uçaklarla neredeyse aynı. Ama koltuk sayısı az olduğunda bizim için kárlı olmuyor. Bu nedenle Antalya , Bodrum gibi hatlardan kazandığımız gelirin bir kısmını buraya aktararak bir dengeleme yapıyoruz" dedi.

 

6 MİLYON $ EK MALİYET

 

BU bölgelere uçmanın yılda 6 milyon dolar civarında ek maliyet getirdiğini belirten Ersoy , sadece bir uçağın maliyetinin 27 milyon dolar olduğunu ifade etti. Ersoy "İşletim maliyetleri çok yüksek. Bölgesel uçakların diğer uçaklara göre koltuk maliyeti ise yüzde 30 daha fazla" dedi. Rekabetin gitgide agresifleştiği pazardaki presiplerini, başka oyuncuları yok etmek değil, işi iyi yapma üzerine kurduklarını belirten Murat Ersoy , 12 uçakları bulunduğunu ve en genç filoya sahip olduklarını belirtti.

 

Eskiden risk daha azdı

 

Hava taşımacılığının eskiden daha az risk taşıdığına dikkat çeken Murat Ersoy , ayakta kalabilmek için uçakları olduğunca verimli kullanmaya çalıştıklarını söyledi. Ersoy "Şimdi uçak kiraları 100 bin dolardan 400 bin dolara çıktı, petrol fiyatları artıyor. Pilot maaşları ikiye katladı. Uçağı yerde tutarak para kazanamıyorsunuz. Uçak 1 ayını bakıma ayırdığınızı düşünürseniz, 11 ay devamlı uçmalı. Ayakta başka türlü kalamazsınız" diye konuştu. 2007 yılının genelde iyi geçtiğini 2008"de ise ciddi bir ekonomik çaylkantı beklemediklerini kaydeden Ersoy , "Global dalgalanmadan mutlaka bir etkileniriz ama ciddi birşey beklemiyorum. Petrol fiyatlarında da bir gerileme bekliyorum ve bunun dövizdeki nisbeten artışı dengeleyeceğini düşünüyorum" dedi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA