19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

ATA EREMSOY: TURİZMDE İNSANIN DEĞERİ GİDEREK ARTACAKTIR

Skal İstanbul Başkanı Ata Eremsoy: "Turizm her zaman insan seven ve insanı insan olarak kabul eden bir yapıdadır. İnsansız turizm hiçbir zaman olmaz” dedi.

Ata Eremsoy: Turizmde insanın değeri giderek artacaktır

29 Mart 2019 Cuma 13:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Skal İstanbul Başkanı Ata Eremsoy, turizmde insana dokunmanın önemli olduğunu belirterek “Turizmdeki dijital gelişmelerle otelleri robotların yöneteceği bir dünya oluşmaya başladı. Ancak insanın dokunma duygusu hiçbir zaman bitmeyecektir. Bu durumda insanın değeri giderek artacaktır. Turizm her zaman insan seven ve insanı insan olarak kabul eden bir yapıdadır. İnsansız turizm hiçbir zaman olmaz” dedi.

skal-istanbul-008.jpg
skal-istanbul-009.jpgBarcelo Hotels Türkiye Genel Müdürü Hasan Ekmen’in ev sahipliğinde düzenlenen Skal İstanbul toplantısına TÜROB’un yeni başkanı Müberra Eresin ve yıldızlı otellerin genel müdürlerinden oluşan kalabalık katılım oldu.

skal-istanbul-ata-eremsoy.jpg

ATA EREMSOY: EMOLİ KUŞAĞI OKUMUYOR, YAZMIYOR

Barcelo İstanbul Hotel’de düzenlenen Skal İstanbul yemeğinde Skal İstanbul Başkanı Ata Eremsoy, üye sayılarının 218’e ulaştığını belirterek üniversiteler ve meslek okulları ile işbirliği kurarak gençleri turizme kazandırmaya çalıştıklarını belirterek " Sosyal medya insana dokunmayan, konuşmayan emoli kuşağı oluşturdu. Yazmayı, okumayı unuttuk. Otellerde eğitime aldığımız üniversiteden gelen stajyerlerin yüzde 80’i İngilizce konuşamıyor. Önümüzdeki 10 yılda turizmin yüzde 10 oranında büyüyeceği söyleniyor. Genç arkadaşları bünyemize kazandırarak hazırlıklı olmalıyız" dedi.

skal-istanbul-010.jpg

skal-istanbul-ata-eremsoy-001.jpg

YÜZDE 80'İ İNGİLİZCE KONUŞAMIYOR
Eremsoy, Skal İstanbul bünyesindeki Young Skal üyelerini artırarak turizme gençleri kazandırmak istediklerini belirten Eremsoy “30 yılda bu gibi üyeleri 7.5 iş kolunda getirebildik. Young Skal’a. Çeşitli branşlardan üye kazandırarak çok renkli bir kuruluş olmalıyız" şeklinde konuştu.

skal-istanbul-hasan-ekmen-barcelo.jpg

HASAN EKMEN:  BARCELO HOTELS 20 YILDIR TÜRKİYE’DE

Skal İstanbul’a ev sahipliği yapan Barcelo Hotels Türkiye Genel Müdürü Hasan Ekmen, Barcelo Hotels’in 20 yıl önce Bodum oteli ile Türkiye’ye girdiğini ve yaptıkları yatırımların Barcelo Hotels’in Türkiye’ye güvenini gösterdiğini belirterek şu bilgileri verdi.
”Barcelo Hotels 85 yıllık İspanyol otel zinciridir. 24 ülkede 240 oteli bulunuyor. 22 ülkede 685 acente ile çalışıyor. Dünya otel zincirleri sıralamasında  29’cu sırada, İspanya’da 2’inci sıradadır.
İstanbul’da Barcelo İstanbul, Occidental The Public, Occidental Pera İstanbul otelleri bulunan
Barcelo Hotels’in Royal Hideway Luxury Hotels and Resorts, Barcelo Hotels and Resorts, Occidental Hotels and Resorts, Allegro Hotels gibi markaları bulunuyor.”

skal-istanbul-faik-alsac.jpg

FAİK ALSAÇ: SKAL TÜRKİYE YILDIZ OLACAK

Faik Alsaç, yapılan genel kurulda Uluslararası Skal Federasyonu’nun yeni başkanı olarak Swissotel Ankara’nın Genel Müdürü Savaş  Çolakoğlu’nun göreve geldiğini belirterek “Hep birlikte Türkiye Skal’ı dünyanın yıldızı haline getireceğiz” dedi.

skal-istanbul-muberra-eresin.jpg

MÜBERRA ERESİN: YENİ UFUKLARA AÇILIYORUZ

Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda Türkiye Otelciler Birliği-TÜROB’a başkan seçilen Müberra Eresin, görevi devraldığı Timur Bayındır’ın başarılı çalışmaları ile Türk turizmine örnek bir yönetim gösterdiğini hatırlatarak “Çok heyecanlıyım. eni dönemde yeni ufuklara doğru gitmek istiyoruz” dedi.

skal-istanbul-012.jpg
skal-istanbul-013.jpg
Havayollarının üç Türkiye bayan temsilcisi... Ayşe Önen yıllarca İspanyol İberia Havayolları Türkiye Müdürlüğünü yaptı. UTS Turizm'in sahibi Nurdan Üstman, United Airlines'in temsilciliğini yürütüyor. Bahar Birinci ise Emiates Havayolları'nın Türkiye ve Bölge Müdürlüğünü yapıyor.

skal-istanbul-014.jpg
Talimhane'nin, Elmadağ'ın,  Şişli'nin sağlam kadrosu toplantıya katıldı. Point Hotel Genel Müdürü Nuri Kayyoncu, TÜROB Genel Sekreteri İsmail Taşdemir, Anadolu Tuizm'den Patrice Lepkovski, Ramada Taksim Genel Müdürü Ali İmdat Uçar, Nippon Hotel Genel Müdürü Özgür Mutlu, Konak Hotel Genel Müdürü Ceyhun Özevin, Point Hotel Barbaros Genel Müdürü Cihan Yılmaz

skal-istanbul-015.jpg
Hilton Maslak Genel Müdürü Özkan Alkan'da toplantıdaydı

skal-istanbul-016.jpg
skal-istanbul-017.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA