19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

AŞILAMA ÖNCELİĞİ TURİZM ÇALIŞANLARINA VERİLMELİ!

Antalya Turizm Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu Başkanı Hafize Özlem Yıldız: Güvenli tatil sertifikası olan otellerin hepsi Covid 19 korunma tedbirlerine karşı hassasiyet gösteriyor.

Aşılama önceliği turizm çalışanlarına verilmeli!

28 Şubat 2021 Pazar 13:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA 
- Turizm çalışanları, turizm sezonunun açılmasına sayılı günler kaldığını aşılama çalışmasınında turizm çalışanlarına öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

Antalya Turizm Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu Başkanı Hafize Özlem Yıldız, Antalya'da sezonda turistle ilk muhatap olacak olan tur şöförleri, turist rehberleri, resepsiyonist, bellboy(valiz taşıyan), maid(kat görevlisi), garson, aşçı, aşçı yardımcıları, meydancı(genel temizlik görevlisini, çamaşırhanede çalışanlar ve tüm otel personelin aşılama çalışmasında öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

asilama-onceligi-turizm-calisanlarina.jpgAntalya'da turizm sezonun açılmasına bir ay gibi bir zaman kaldığını bazı otellerin ise Manavgat-Side destinasyonun da daha erken açılacağını belirten Yıldız,'' Turizm çalışanlarının aşılanmasına öncelik verilmesi çok önemli. 2020'de pandemi de Rus, Polonyalı ve Ukraynalı turistlern tatilinde bazı otellerde çalışan turizm çalışanlarında yeni tip Corona Virüsü(Covid 19) görüldü ve bazı otellerin maid( kat görevlileri karantinaya alındı, durumu ciddi olanlar hastanelerde tedavi gördü. Güvenli tatil sertifikası olan tüm beş yıldızlı otellerin hepsinde karantina odası, turizm çalışanlarının hepsinin Covid 19 korunma tedbirlerine karşı hassasiyet gösteriyor. Aşılama çalışması yapılırsa özellikle otellerin garson ve turistin günlük odasını temizleyen, yatağının çarşafını değiştiren kat görevlilerinin han bugün ha yarın acaba ben Coranamı olacağım, hafif bir yorgunlukta Korona mı oldum endişesinden kurtarılmış olur?.

asilama-onceligi-turizm-calisanlarina.JPG

Bu endişeden kat görevlilerini kurtulmazsa; sezonda oteller kat görevlisi çalıştıracak eleman bulmada zorlanır. Geçen sene turistleri kapıda karşılayan belboylar turistlerin ateşini ölçmede ellerini ve valizlerini dezenfekte etmede çok büyük başarıya imza attı. Bu başarı sezon başında tüm otellerde turizm çalışanları aşılanırsa turizm çalışanları sezona iyi bir moral ve motivasyonla başlar.'' diye konuştu.

asilama-onceligi-turizm-calisanlarina-001.jpgAntalya Side Apart Otelciler Derneği Başkanı Mehmet Çelikten, sezon öncesi tüm turizm çalışanlarına Covid 19 korunma aşısı yapılmasının zorunluluk arz ettiğini söyledi. Geçen sene pandemi de turizm çalışanlarının elektrik kaçağı olan bir kabloyu yanlışlıkla tutacağım korkusuyla Covid 19'a yakalanırım endişesi taşıyarak çalıştığının altını çizen Mehmet Çelikten şu bilgileri verdi:''Sezon başlamadan turizm çalışanları aşılanmaz sa oteller belboy, kat görevlisi, stifit(mutfakta temizlik ve bulaşıkçı ve meydancı bulmada zorluk çeker. Zaten Side-Manavgat destinasyonunda 10 aydır turizm çalışanları çalışmadığı için memleketlerine göç etti. Yeniden Manavgat'a sezonda çalışmaya gelirler mi ? Bilmiyoruz!.''

asilama-onceligi-turizm-calisanlarina-002.jpg

asilama-onceligi-turizm-calisanlarina-001.JPG

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA