19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

AŞI HABERLERİ, ANTALYA'NIN 2021 TURİZM SEZONUNA UMUT OLDU

TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan aşı ilgili olumlu açıklamalar 2021 turizm sezonu için pozitif iyimser bir sevinç oluşturduğunu söyledi.

Aşı haberleri, Antalya'nın 2021 turizm sezonuna umut oldu

14 Aralık 2020 Pazartesi 11:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA
-Antalya Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, yeni tip Corona Virüsü (Covid19) korunma tedbirlerinde Çin, Rusya, ABD ve Almanya'dan gelen bilim adamlarının aşı çalışmalarıyla ilgili olumlu açıklamalarının 2021 turizm sezonu için pozitif iyimser bir sevinç oluşturduğunu söyledi.

asi-haberleri,-antalya.JPGTİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan 2020 yılı turizm sezonunun değerlendirmesinde pandemi den ötürü turizmciler için 'kayıp yıl oldu' dedi. Pandemi döneminde yaklaşık 300 bin yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu Side-Manavgat'ta Avrupalı turistleri yüzde 90 oranında, İskandinav turistleri ise yüzde 99 oranında kaybettiğini belirten Aydoğan, sezonda bölgeye gelen turistlerin İngiliz, Polonya, Belarus(Beyaz Rusya), Rus, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ile Ukraynalıların olduğunu kaydetti.

asi-haberleri,-antalya-001.JPGPANDEMI TURIZMDE DIJITALLEŞMEYI ÖĞRETTI

Bölge turizminin pandemi de 1 ve 2'nci Körfez Savaşı Krizi ile en son Rusya ile yaşanan uçak düşürme krizinden çok büyük bir krizle karşı karşıya kaldıklarını belirten Aydoğan şu bilgileri verdi: ''Pandemi küresel ölçekli bir sorun olunca uzun vadeli bir öngörünüz olamıyor. Burada Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) açıklamasına göre yol haritası çizmeye çalışmamızı sağlıyor. Covid19) Bizlere turizmde 5,10, 20, 30 yıl planlama yapmayı, turizmde bir sıkıntı halinde A, B, C, D gİbi acil eylem planlarının olup olmadığını öğretti. Bir nevi hazırlıksız yangın ve deprem tatbikatı gibi bir şey oldu. Covid19 bize en önemlisi turizmde dijitalleşmeyi öğretti.

asi-haberleri,-antalya-002.JPGAVRUPA’NıN AÇıLMAMASı ETKILI

açılan kapananlarla birlikte otellerin yarıdan fazlası kapalı. 2 ay açanlar oldu, kapatanlar oldu. Geçen ay yüzde 55'ten fazlası kapalıydı diyebiliriz. Açık olanlar temmuz, ağustos ayında yüzde 40-50 dolulukları yakaladı. Geçen yılın yüzde 30’u kadar olacak diye bekliyoruz bu bölgede. Önümüzde Noel Bayramı tatili var bu yaklaşık 10-14 günlük bir süre. Gelecek olan Alman ve Avrupalı turistlerin gelmesi pazarın açılmasına bağlı. Bu sezon Alman turistleri büyük oranda kaybetmemiz Almanya ve Avrupa’nın açılmaması etkili. Bu bölgede Avrupa'da güçlü bir bölge. Almanya, Belçika, Avusturya ve Hollanda. Oraların açık olmaması bu bölgemizi çok etkiledi. Grçmiş yıllarda bölgemize yoğun olarak hem tatil hemde oryantiring (koşarak yön bulma sporu yapmak için İskandinav turistler gelirdi. Pandemi döneminde bu rakam yüzde 1 bile olmadı. İskandinavları bu sezon tamamen kaybettik. Almanya’dan ufak tefek geliyor. Ama o da canlı bir gelme değil.Gelenlerde müdavim Almanlar. Diğer bazı ülkelerden de uçuş sıkıntısı nedeniyle gelemiyor.''

asi-haberleri,-antalya-003.JPG2021 ÇOK İYİ OLACAĞINA İNANCIM YÜKSEK

Antalyalı turizmciler olarak dünyadaki turizm gelişmelerini yakından takip ettiklerini belirten Aydoğan, 2021 yılı beklentilerini şu sözlerle tamamladı: ''Bütün dünyadaki gidişatı takip ediyoruz. Aşı çalışmaları devam ediyor. Şu anda nasıl derseniz? Şu anda bir miktar 2021 satışları özellikle İngiltere pazarında devam ediyor. Bizim için Alman pazarı çok önemli. Ayrıca Almanya'nın Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı olması Avrupalı turistlerin bölgemizi ve Antalya'ya gelmesinde etkili olacağına inanıyorum. 2021 için rezervasyon geliyor. Bunda güvenli tatil çok etkili oldu. Dünyadaki gidişatta aşının bulunması büyük etken olur. Alman ve Avrupalı turistler tatil yapmada '' garantici anlayışa sahiptirler. Aşı olma onlar için ''güvende'' olmayı sağlayacağı için Almanlar bölgemize yoğun bir şekilde gelir. Eğer ciddi bir aşı ortaya çıkarsa önümüzdeki yıl Türk turizmi için iyi bir yıl olur. Antalya turizmi altın çağını yaşar.''

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA