23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

ARKUT'A KAYAK EVİ İNŞA EDİLİYOR

Bolu'nun Gerede ilçesinde, Arkut Dağı Kayak Merkezi’nin yer aldığı yöreye 50 yataklı kayak evi ve dinlenme tesisi inşa ediliyor.

Arkut'a kayak evi inşa ediliyor

26 Şubat 2008 Salı 17:30

BOLU- Bolu'nun Gerede ilçesinde, dünyada uluslararası bir karayoluna en yakın kayak merkezi olarak nitelendirilen Arkut Dağı Kayak Merkezi’nin yer aldığı yöreye kayak evi ve dinlenme tesisi inşa ediliyor.

Kayak evinin 50 yataklı olacağı bildirildi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nce Niğde-Bozdağ'a inşa edilmesi planlanan ve ödeneği ayrılıp ihalesi de gerçekleştirilen kayak evi yatırımı bir takım sebepler yüzünden gerçekleşmeyince yatırım Gerede Arkut Dağı'na kaydırıldı.

Yatırımın kayak merkezi ve ilçede kış turizmine önemli katkı sağlayacağı ifade edildi.

Kayakevi ve dinlenme tesisinin inşaatına başlanılabilmesi için Çevre ve Orman Bakanlığı'nca tahsis işlemlerine başlandığı, Gerede Belediyesi'nin hazırlattığı mevzii imar planlarının ise Gerede Belediye Meclisi'nce onaylandığı, askı sürecinden sonra planların Kasım ayında kesinleştiği bildirildi.

Ödeneği ayrılan Kayakevinin inşaatına bahar aylarında başlanacak.

Bu arada, Arkut Dağı Kayak Merkezi için 850 bin YTL ödenek ayrıldığını bildiren Gerede Kaymakamı Şevket Cinbir "Kayak merkezinin bulunduğu alana kayak evi ve teleski yapılacak," dedi.

Arkut Dağı Kayak Merkezi’nin 27-28 Mart'ta uluslararası bir etkinliğinin ev sahipliğini üstleneceğini bildiren Kaaymakam Cinbir, şunları söyledi:

"Arkut Dağı kayaklı koşu dalında sayılı pistler arasında ve dünyanın bu konuda önde gelen kayakçıları buraya gelecek. Bu organizasyon Arkut Dağı Kayak Merkezi'nin tanıtımı açısından da büyük önem taşıyor," dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA