20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

ARKAS’TAN 38.5 MİLYON EUROLUK LOKOMOTİF YATIRIMI

Arkas Rail ile 'Arkas Anadolu Projesi' kapsamında Anadolu'yu demiryolunun avantajını da kullanarak uygun maliyetlerle limanlara ve dünyaya bağlamak hedefleri kapsamında yatırımlarına devam ediyor.

Arkas’tan 38.5 milyon euroluk lokomotif yatırımı

15 Mart 2023 Çarşamba 11:20

İZMİR- Arkas Lojistik çatısı altında kurduğu Arkas Rail ile 'Arkas Anadolu Projesi' kapsamında Anadolu'yu demiryolunun avantajını da kullanarak uygun maliyetlerle limanlara ve dünyaya bağlamak hedefleri kapsamında yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda Arkas Rail, 38,5 milyon euro yatırımla Stadler Rail Valencia S.A.U. firmasından 5 adet Euro Dual model, dizel ve elektrik ile çalışan lokomotif siparişi verdi.

arkas-rail,-lokomotif.jpg100'e yakın vagon alımı için de planlama yapan şirket, böylece müşterilerine daha düşük maliyet avantajlı, daha hızlı ve daha güvenli bir taşıma hizmeti sunmayı hedefliyor. Arkas Lojistik CEO'su Onur Göçmez, "Üç tanesini 2025 yılında teslim almak üzere beş lokomotif yatırımıyla tüm sektöre hizmet vermeyi planlıyoruz. Bunun yanı sıra 700 adet öz mal vagonumuza ek olarak 100 adet daha vagon alımı için çalışmalar yapıyoruz. Böylece Arkas Rail sanayi şehirlerinden en büyük limanlara konteynerleri tarifeli seferler ile taşıyacak" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA