19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

APOLLON TAPINAĞ'NDA GÜN BATIMI TURİSTLERİ BÜYÜLÜYOR

Dünyaca ünlü 2300 yıllık Apollon Tapınağı ve tarihi Side Limanı'ndaturistler gün batımını bekliyerek cep telefonu ve fotoğraf makineleriyle güneşin batım anını tatil anılarıyla ölümsüzleştiriyor.

Apollon Tapınağ'nda gün batımı turistleri büyülüyor

24 Ağustos 2020 Pazartesi 12:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE/ANTALYA- Antalya'ya tatile gelen yerli ve yabancı turistler, tatillerinde kalıcı bir anı bırakmak için Side Antik Kent'te Apollon Tapınağı'nda gün batımını fotoğraflıyor. Antalya'ya 10 gün içinde gelen Rus, Polonyalı, Ukraynalı, Alman ve İngiliz turistlerin 185 bini geçmesi turizm sektöründe heyecan oluşturdu.
apollon-tapinagi-.jpgKültür ve Turizm Bakanlığı'nın yurtiçi ve yurtdışı fuar tanıtımlarında yer alan dünyaca ünlü 2300 yıllık Apollon Tapınağı'nda ve tarihi Side Limanı'nda turistler gün batımını bekliyerek cep telefonu ve fotoğraf makineleriyle güneşin batım anını tatil anılarıyla ölümsüzleştiriyor.
Kokartlı Turist Rehberi Vedat Özçelik, Antalya'da en güzel güneş batım anı kızıllığı Side'de Side Limanı ile Apollon Tapınağı önünde gerçekleşiyor.
apollon-tapinagi--001.jpgKültür turlarına çıkardığımız Rus ve İngiliz turistlerin gün batım anını fotoğrafını çekmek için gün batım anını beklediklerini belirten Özçelik, ''Apollon Tapınağı'nda gün batım anı yılın her mevsiminde çok güzel. Turistlerde bu anı hiç kaçırmıyor. Tapınaklar Bölgesi'nde yapılan yeni restorasyon çalışmasıyla bölgede fotoğraf çekimi arttı. Avrupalı turistler Museviler başta olmak üzere Güneşin doğun anını fotoğraflamak ve o anda orada olmak için Museviler için kutsal olan Tur-i Sina Dağı'dır. dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA