20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C
  • Antalya22°C

ANTİK İLE MODERNİN ÇARPIŞTIĞI BAŞKENT: BAKÜ

Doğu Avrupa ile Batı Asya arasındaki kavşakta yer alan ve 'Ateş Ülkesi' olarak bilinen bu ülkenin başkenti Bakü’yü keşfedin

Antik ile modernin çarpıştığı başkent: Bakü

13 Kasım 2023 Pazartesi 22:00

BAKÜ - Bakü, Azerbaycan'ın gelenek ve modernite karışımının mükemmel bir örneğidir. Eski şehrin dar sokaklarında kaybolabilir, halı dokuma hakkında daha fazla bilgi edinebilir veya modern şehrin fütüristik mimarisine hayran kalabilirsiniz.

Bakü, Azerbaycan'ın kıtalar, gelenekler ve modernliğin karışımının mükemmel bir örneğidir. Doğu Avrupa ile Batı Asya arasındaki kavşakta yer alan ve 'Ateş Ülkesi' olarak bilinen bu ülkenin başkentini keşfedin.

baku.pngİÇERIŞEHER: BIR DÜNYA MIRASı ALANı

İçerişeher - Bakü'nün yerel olarak iç kasabası olarak bilinir - 12. yüzyılda inşa edilen duvarlarla çevrili büyüleyici dar sokaklardan oluşan bir ağdır ve UNESCO Dünya Mirası Alanıdır .

baku-001.pngBAKÜ'NÜN SEMBOLÜ KıZ KULESI

Burada el sanatları dükkanları ve tarihi eserler arasında kaybolabilirsiniz. Bakü'nün sembolü olan Kız Kulesi de bunlardan biri. Buradan, 9. yüzyıldan 16. yüzyıla kadar bu tarihi bölgeyi yöneten Şirvan hanedanının ikametgahı olan Şirvanşahlar Sarayı'nın ihtişamını gözlemleyebilirsiniz. Azerbaycan'ın yürüyüşleri sizi kayalık dağlara ve romantik köylere götürür. Ayrıca Azerbaycan'da 5000 yıl öncesine dayanan ve büyük çapta gelişme gösteren önemli halı dokuma geleneğini de görebilirsiniz.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA