19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

ANTALYA'YA GELEN TURİSTİN ÜÇTE BİRİNİNİ MANAVGAT AĞIRLIYOR

MATSO Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'te özelde Manavgat'ın coğrafi işaretli ürünü '' Manavgat Altın Susamı' ile bölgede yetişen ürünleri tanıtıldı. 

Antalya'ya gelen turistin üçte birinini Manavgat ağırlıyor

04 Kasım 2023 Cumartesi 20:55

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Yöresel Ürünler Fuarı(YÖREX)'te özelde Manavgat'ın coğrafi işaretli ürünü '' Manavgat Altın Susamı' ile bölgede yetişen ürünleri tanıtıldı. 

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, YÖREX'te Manavgat standını gezmeye gelenlere Manavgatta yetişen yöresel ürünler  Manavgat Altın Susamı, harnup(keçiboynuzu, defne, harnup pekmezi, yer fıstığı, nar, karpuz, narenciye ürünleri zeytin, zeytinyağı ve ilçede yetişen muz, Ejder Meyvesi , Avokado ve yetişen tropikal meyveler hakkında bilgilendirme yaptı. 

 matso-yoresel-urunler-fuari-.jpgmatso-yoresel-urunler-fuari--001.jpgMANAVGAT'TA BAŞAT SEKTÖR TURİZM

Manavgat'ın ekonomisinin iki t'den oluştuğunu bunların tarım ve turizm olduğunu belirten MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, ''Manavgat'ta turizmin destekleyen besleyen en güçlü t'si tarım. Konaklamada Türkiye turizminin en büyük destinasyonu olan Manavgat'ta otellerimizin mutfak ve kilerlerine yöremizin ürünlerini girerek turizm ile buluşmasını sağlamak için uğraşıyoruz. Manavgat'ta başat sektör turizm.Ülkemize gelen yabancı misafirin yüzde 18'ini Antalya'ya gelen 16 milyon turistin üçte birini Manavgat misafir ediyor. ' diye konuştu. 
matso-yoresel-urunler-fuari--002.jpgmatso-yoresel-urunler-fuari--003.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA