19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

ANTALYA’NIN 'GÖREV REKORTMENİ' BELEDİYE BAŞKANLARI

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen dededen toruna görev alarak Manavgat'ın 45 yıllık turizm tarihine şahitlik ettiğini söyledi. Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise Türkiye rekorunu elinde bulunduruyor.

Antalya’nın 'görev rekortmeni' belediye başkanları

25 Şubat 2023 Cumartesi 20:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA –
Türkiye’nin en önemli turizm merkezleinden olan Antalya’nın halkı şehri iyi yöneten ve yaptıkları sosyal sorumluluk projeleri ile gönüllerinde that kuran belediye başkanlarından vazgeçemiyor. Ama ilk hatada ise belediye başkanını değiştirerek yerine yenisini seçiyor. Geçmişte bunun örnekleri çok görüldü.

sozen,-bocek.jpg

Antalya halkının güveni yaptıkları işlerle halkın beğenisini koruyan. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e, Manavgat halkının güveni ise Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e devam ediyor. Şimdi Antalya halkı diğer beledilye başkanlarının halka hizmet yarışında rekor kırmasını bekliyor.

sozen,-bocek-001.jpg

SÖZEN AİLESİNE HALKIN GÜVENİ SÜRÜYOR

Manavgat halkı Sözen ailesinin son temsilcisi Belediye Başkanı olarak Şükrü Sözen’ı seçerek “dededen toruna ‘Sözen alilesi’ ne olan güvenini gösteriyor. Bu güvenin ağırlığı altında kalan Şükrü Sözen ise her kötü günde, her ili günde Manavgüt halkının yanında durarak dededen toruna uzanan belediye başkanlığı görevini büyük fedakarlıklarla layıkıyla yerine getirmeye çalışıyor.
Manavgat-Side Belediye Başkanı Şükrü Sözen,, Manavgat turizmin ne kadar önemli olduğunu babası merhum eski Belediye Başkanı İbrahim Sırrı Sözen'den bu yana öğrendiğini ve dededen toruna belediye başkanı olarak görev alarak Manavgat'ın 45 yıllık turizm tarihine şahitlik ettiğini söyledi.


baskan-muhittin-bocek,.png

EN UZUN SÜRELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHİTTİN BÖCEK'TE

30 Mart mahalli seçimleri öncesi Antalya'da en fazla dönem belediye başkanlığı yapma ünvanı Finike eski Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu’nda idi. Mahalli seçimlerde Nail Dülgeroğlu seçimi kaybedince ünvanını kaybetti. En fazla belediye başkanlığı yapma ünvanı 5 dönem ile Antalya Büyükşehir Belediye Muhittin Böcek’te bulunuyor. Başkan Muhittin Böcek 4 dönem Antalya'nın merkez ilçesi Konyaaltı, bir dönem Antalya Büyükşehir olmak üzere 5 dönemdir belediye başkanlığı yaparak Türkiye rekorunu elinde bulunduruyor.


manavgat,-sukru-sozen-005.jpg
45 YıLDA MANAVGAT ÖNEMLI TURIZM DESTINASYONU OLDU
Şükrü Sözen, Titreyengöl ve Sorgun Bölgesi turizm yatırımlarını babasının Ankara'ya gidip gelmesi sırasında ve gençlik yıllarından beri yakından takip ettiğini belirterek “Manavgat ortasından nurdan yeşil bir ırmak olan Manavgat Irmağını geçtiği 10-15 bin arası nüfusunun bulunduğu pamuk, yerfıstığı, susam ve narenciye ürünlerinin yetiştiği tarıma dayalı küçük çapta ekonomisi olan küçük bir ilçeydi. Aradan geçen 45 yıl içinde Türkiye turizminde önemli turizm destinasyonu oldu. Turizm ile birlikte Anadolu'nun çoğu ilinden göç alması nedeni ile nüfusu 10-15 binden 260 bine ulaştı.'' dedi.

YILLIK 5 MİLYAR EURO DÖVİZ GİRDİSİ SAĞLIYOR
Antalya'nın ilçeleri içinde en fazla göç alan ilçelerinden birini Manavgat olduğunu belirtenr Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 250'ye yakın dört ve beş yıldızlı otelinin bulunduğu turizm destinasyonun sezonda 125 bin 4/A'lı Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)'lı turizm çalışanını istihdam ettiğini bildirdi. Başkan Şükrü Sözen, '' Turizm sektörünün bacasız sanayi diye tanımlandığı ve ete kemiğe büründüğü en örnek turizm destinasyonu Manavgat’ta ülkemize gelen turistin yüzde 18’i konaklıyor. Yıllık ülke ekonomisine 5 milyar Euro döviz girdisi sağlıyor. ''dedi.

DEDEDEN TORUNA ÜÇ KUŞAK DOKUZ DÖNEM
Türkiye'de ''Sözen'' ailesi belediye başkanlııı konusunda rekora sahip bulunuyor. CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, üç dönemdir CHP den belediye başkanı seçiliyor. Dedesi ile aynı ismi taşıyan Şükrü Sözen’in dört dönem babası İbrahim Sırrı Sözen, iki dönem CHP den belediye başkanlığı yaptı. Böylece dededen toruna üç kuşan Sözen ailesi Manavgat'ta 9 dönemdir belediye başkanlığı yapıyor.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen , önümüzdeki yerel seçimde yeniden belediye başkanı seçilirse dedesinin dört dönemlik belediye başkanlığı yapma rekorunu yakalamış olacak. Başkan Şükrü Sözen'in belediye başkanı merhum babasının ismini taşıyan İbrahim Sırrı Sözen adlı oğlu bulunuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA