20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

ANTALYA'NIN DEĞERLİ TURİZİMCİSİ BEKİR AKKAŞ VEFAT ETTİ

Antalya turizm camiasını yasa boğan ölümü arkadaşları sosyal medya hesaplarından duyurdu. Bekir Akkaş'ın cenazesinin Ankara'da toprağa verileceği belirtildi.

Antalya'nın değerli turizimcisi Bekir Akkaş vefat etti

29 Mart 2020 Pazar 15:00

ANTALYA-Turizm dünyasının duayen isimlerinden Bekir Akkaş, 64 yaşında hayata veda etti. Antalya turizm camiasını yasa boğan ölümü arkadaşları sosyal medya hesaplarından duyurdu. Bekir Akkaş'ın cenazesinin Ankara'da toprağa verileceği belirtildi.

bekir-akkas-001.png2017 yılından bu yana Belek Turizm Yatırımcıları Birliği'nin (BETÜYAB) Genel Müdürü olarak görev yapan Bekir Akkaş vefat etti. Uzun süredir boynundaki tümör nedeniyle kanser tedavisi gören Akkaş, Antalya'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

bekir-akkas-.jpgBekir Akkaş, bir süre önce Antalyalı turizmcilerle birlikte Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'u ziyaret etmişti.

BEKİR AKKAŞ KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi mezunu. Mesleğe 1975 yılında T.C. Emekli Sandığı Emek İnş. Turistik Tesisler Ltd. Şti. Marmara Oteli’nde resepsiyon memuru olarak başladı. Daha sonra sırasıyla Büyük Ankara Oteli / Ankara Dedeman Oteli / Ankara Sürmeli Oteli /Ankara Etap Altınel Otel’inde görev yaptı. 1989 yılında Genel Müdür olarak Dedeman Nevşehir Oteli’nin açılışında görev aldı.

1993 yılında geldiği Antalya’da ilk olarak Club Otel Sirene Belek’te genel müdür oldu. Sırasıyla Kaya Hotels bünyesinde; Merkez İşletmeler Müdürü olarak çalıştı, Antalya Porto Bello Otel, Titanic Lara Otel açılışında genel müdür olarak görev yaptı. Son olarak 18.03.2004 /31.12.2016 tarihleri arasında Belek Bölgesinde Akkanat Holding’in turistik tesislerinde Turizm Gurubu Başkanı olarak görev aldı. 11 Ocak 2017 tarihinden itibaren BETUYAB Genel Müdürü olarak çalışmalarına devam ediyordu. Ayrıca Hestourex Fuarı Danışma Kurulu üyesi idi. 64 yaşında ve 2 çocuk babasıydı.

DOKTORU YANILTTI MI?

Antalya’da 30 yıldır turizme hizmet veren ve bugün yaşamını yitiren BETUYAB Genel Müdürü Bekir Akkaş’ın ölümünden bir ay önce hava fotoğrafçısı Timur Kara ile yaptığı whatsApp yazışması, ‘Doktoru hastalığı konusunda kendisini yanılttı mı?’ sorusunu akla getirdi.

Bekir Akkaş, kanser tedavisi gördüğü özel hastanede yaşamını yitirmişti. Akkaş'ın vefat haberini alan turizmciler büyük üzüntü yaşarken, sosyal medyadan da koronavirüs nedeniyle cenazeye katılamayacak olmalarının üzüntüsünü dile getirdiler.

TİMUR KARA PAYLAŞTI

Hava fotoğrafçısı Timur Kara’da, Bekir Akkaş ile 20 Şubat 2020 tarihinde whatsApp’tan yaptığı bir yazışmayı paylaştı. Akkaş’ın, Timur Kara’ya, boynundaki tümörü aldırdığını yazıp, ‘...Neyse ki tedaviye cevap veren bir türmüş’ cevabı akıllarda soru işareti bıraktı.

yazisma-002.jpg

Bu yazışmadan tam bir ay sonra Bekir Akkaş yaşamını yitirdi.

Bekir Akkaş’ın 4 ay önce ortaya çıkan, kısa bir sürede ölümüne neden olan tümörden, “tedaviye cevap veren bir türmüş” diye söz etmesi ve ardından yaşamını yitirmesi şaşırttı.

Bu mesajı okuyanlar, “Acaba, doktoru mu kendisini yanılttı, yoksa arayanlar üzülmesin diye mi böyle umut veren mesajlar yazıyordu?” sorusunu da akla getirdi.

Bekir Akkaş'ın cenazesinin Ankara'da toprağa verileceği belirtildi.

Kaynak: Gün Haber
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA