20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

ANTALYALILAR, ALTIN PORTAKAL'DA HALK-SANATÇI BULUŞMASI İSTİYOR

Altınportakal Film Festivali'nde 10 yıl önce olduğu gibi film ve sinema oyuncularının halkla buluşması gerektiğini belirtiyor.

Antalyalılar, Altın Portakal'da halk-sanatçı buluşması istiyor

14 Eylül 2020 Pazartesi 20:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE/ANTALYA- Antalya'da sivil toplum kuruluşları bu sene 3-10 Ekim tarihleri arası yapılacak olan 57'ncia Antalya Altınportakal Film Festivali'nde 10 yıl önce olduğu gibi film ve sinema oyuncularının halkla buluşması gerektiğini belirtiyor. Antalya Toros Yörükleri Kültür ve Gelenekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Gürler, Yeşilçam sevgisinin kırsal alanda ve toplumda hayat bulması için 47. Altınportakal Film Festivali'nde olduğu gibi festivale gelen oyuncuların sosyal mesafe kuralları çerçevesinde düzenlenen etkinlikle halk- sanatçı kaynaşmasının yolunun açılması gerektiğini söyledi.
altinportakal-film-festivali.jpgAntalya Altınportakal Film Festivali'nde ev sahibi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 10 yıl önce olduğu gibi Manavgat Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu'nun ev sahiplendiğinde düzenlediği sanatçı- halk buluşmasına festivale gelen Sümer Tilmaç, Müjdat Gezen, Necmettin Çobanoğlu, Abdullah Şahin ve Ertan can Türk sinema filmlerinin müziklerine imza atan Moğollar Grubu'nun Cahit Berkay Konseri ve filmleriyle bu kaynaşma rol model olmuştu. Gürler, ''Halkımız filmlerde gördüğü oyuncularla buluşmayı seviyor. Bu Venedikte'de Kan Film festivallerinde de aynı. Halk- oyuncu kaynaşmasını en iyi yapan oyuncularımız merhum Erol Taş, Sümer Tilmaç e Antalya'da yaşayan Coşkun Gögen'dir. Halkla buluşmayan sinema sadece elit buluşma ve dağılma, el sallama, sahte gülücük ve kortej geçidinde öte bir şey değildir. 'diye konuştu.

altinportakal-film-festivali-001.jpgSide Selimiye Kültürünü Dayanışma Platformu Başkanı Mehmet Çelikten, 10 yıl önce olduğu gibi bu seneki film festivali'nde sinema oyuncularını sosyal mesafe kuralları kapsamında Apollon Tapınağı'nda buluşmayı bekediklerini sözlerine ekledi.

altinportakal-film-festivali-002.jpg

altinportakal-film-festivali-003.jpg
altinportakal-film-festivali-004.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA