20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

ANTALYA'DAKİ ''TERS VİLLALAR'' ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Antalya Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi ile Manavgat'ın Sorgun Mahallesi'nde bulunan ters villa ev görenleri şaşırtıyor.

Antalya'daki ''Ters Villalar'' ziyaretçi akınına uğruyor

05 Ocak 2021 Salı 23:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA
- Gürcistan’ın Batum şehrinde binanın çatısı zeminde yer alırken, ters restoran gibi Antalya’da yapılan ters villa da görenleri şaşırtıyor. Sahibinden çalışanına herkesin Laz olduğu Gürcistan’daki 2 katlı restoran, ters olarak inşa edildi. Görenleri şaşırtan binanın çatısı zeminde yer alırken, restoranın tavanına ters olarak monte edilen masa, sandalye, saksı, lavabo ve merdivenler büyük ilgi çekiyor.

antalyadaki-ters-villalar.jpgTÜRKIYE’DE 2 TANE, DÜNYADA ISE 15 TANE
Fotoğraf tutkunları olmak üzere ters evin iç mimarisini merak edenler, evi görmeye geliyor. Mimari açıdan sıradışı olan ters evden Türkiye’de bir tane Rize’de Diğeri Antalya’da olmak üzere 2 tane, dünyada ise 15 tane bulunduğu belirtiliyor.

gurcistarn-ters-restoran.jpgGürcistan'daki ters restoran

Antalya Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi ile Manavgat'ın Sorgun Mahallesi'nde bulunan ters villa ev oe görenleri şaşırtıyor. Her yıl 16 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Türkiye turizmin gözbebeği Antalya ile her yıl 5 milyon turisti ağırlayan Manavgat turizm destinasyonunda sivil mimari ve özgün yapısı ile Çin, Hong Kong, Baltık, Balkan ve Kuzey Avrupa mimarisini yansıtan 5 yıldızlı oteller yanı sıra '' ters villa '' mimarisiyle yapılan konutlarda dikkat çekmeye başladı. Muratpaşa’nın Güzeloba Mahallesi ile Manavgat'ın Sorgun Mahallesi'nde 300 metrekarelik arazi içine 85 metrekare inşa edilen ters ev, açılışlarının ardından ziyaretçilerini ağırlıyor.

antalyadaki-ters-villalar-002.jpgTERS VILLAYA GIRIŞ ÜCRETI 20 LIRA
Proje mühendisi ve mimarı Kaan Karahan ve Görkem Cantürk ile Rus ortak Tanya Makarova’nın projesinin normal bir evin 2 katı maliyetle yaşama geçirildiği söylediler.
2020'de 100 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Türkiye'nin tel ters villaları mimari yapısıyla dikkat çekiyor.
2021 yılında 150 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen ters villaya giriş ücreti 20 lira. Pandemi kısıtl'de amaları hariç günlerde ters ev, her gün 09.00-20.00 saatleri arasında gezebiliyor.

antalyadaki-ters-villalar-004.jpgGÖRENLER ŞAŞIRIYOR
Kimya mühendisi Fatma Gündoğdu, Güzeloba Mahallesinde çocuklarıyla her gün düzenli yürüyüş yaparken oğlunun anne ane bak ev yıkılmış tepetaklak olmuş dediğini söyleyince gördüğünü söyledi. Fatma Gündoğdu, ''Ters villayı görünce çocuklarımla birlikte çok şaşırdık. Eşim aynı evin Manavgat'ta da var olduğunu söyledi. Bizde ailecek merak edip ters villayı gezdik. Çok enteresan mimarisi var. Ters evi ziyarete gittiğimizde damat ile gelin gelecekte çocuklarına güzel ve farklı bir anı bırakmak için fotoğraf çektiriyorlar '' diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA